Røkt Duck Jerky Oppskrift
Denne røkt andet rykkete oppskriften og er veldig enkel og allsidig. Du kan bruke hudløse andebryst eller gåsebryst i stedet. La kjøttet marinere i minst 24 og opptil 48 timer - jo lenger det er i blandingen, jo saltere blir kjøttet. Under marineringsprosessen, masser kjøttet rundt i posen for å holde alle bitene i kontakt med marinaden. Husk at med dust kok du ikke kjøttet, du tørker det og ikke glemmer å rotere/snu hver time, på 150f (65,5C).
Ingredients
3 pund hudløs, avfettet ande- eller gåsebryst
2 kopper vann
2 ss kosher salt
½ ts kur 1
¼ kopp Worcestershire saus
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket timian
1 ts cayennepeper
1 ts porcini pulver
3 ss brunt sukker
Preparation
Skjær andebrystene i omtrent ¼ tommers strimler.
Bland de resterende ingrediensene godt i en stor bolle. Legg kjøttet i marinaden og masser det rundt for å dekke jevnt.
Hell alt i en lukkbar plastpose eller beholder og sett det i kjøleskapet.
La dette marinere i minst 24 og opptil 48 timer - jo lenger det er i blandingen, jo saltere blir kjøttet. Masser kjøttet rundt i posen under marineringsprosessen for å holde alle bitene i kontakt med marinaden.
Ta anda ut av posen og tørk med tørkepapir.
Følg enten instruksjonene for dehydratoren for å lage rykende (jeg dehydrerer min etter 2-timers røyken) eller legg strimlene på et røykstativ og røyk i 2 timer ved 150F (65,5ºC). Deretter er det bare å varme opp til 160ºF (71,1ºC) til duck jerky bøyer seg.