Røkt Game Bird Oppskrift
Dette er en røkt spillfugloppskrift jeg har laget for en fasan. Imidlertid kan du bruke andre spillfugler som chukkas, patridge, rype og til og med en domestisert fugl. Vær spesielt oppmerksom på saltlaken her. Det er et veldig viktig skritt å holde kjøttfuktighet.
Salt fuglen i minst 4 timer, men jo mer, jo bedre. Opptil 12 timer vil fungere bra.
Bruk tre av preferanser, men du får bedre resultater med Alder, Cherry eller Mesquite Bisquettes.
Ingredients
1 hel fasan (med eller uten skinn)
Tre (kirsebær, aler eller mesquite anbefales)
The Brine:
½ kopp syltingsalt
6 kopper kaldt vann
¼ kopp brunt sukker
3 ss lønnesirup
2 ss hvitvinseddik
2 ts syltekrydder
2 ss honning
3 ts soyasaus
1 kopp kyllingbuljong
Preparation
I en glassbolle eller Ziploc-pose kombinerer du syltingsalt, vann, brunt sukker, lønnesirup, eddik og syltekrydder.
Tilsett fasan og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, snu av og til.
Tøm, og kast saltlaken.
La fasanen tørke på et papirhåndkle i 30 minutter.
Kombiner honning og soyasaus i en liten bolle.
Start gass- eller kullgrill på den ene siden og bløtlegg flis i vann.
Legg flis på glødende kull og legg pannen med kyllingbuljong over kullene.
Pensle fasan med honningsoyasausblanding, og legg på grillen på motsatt side av glødene.
Dekk til og hold temperaturen mellom 150 (65,6ºC) – 250 (121,1ºC) grader, åpne grillen så lite som mulig. Røyk fasan i 2-3 timer, tilsett mer chips i løpet av den siste timen.
Fasanen vil være klar til å spises av grillen.