Røkt fylt Kyllingbryst med chimichurri saus oppskrift
Røkt kylling får bare litt smak med denne friske grønne sausen fra Argentina.
Ingredients
4 beinfrie kyllingbryst uten skinn
2 kopper fersk koriander
1 Jalapenopepper, kjernet ut og frø
1 fedd hvitløk
1 ts røde chiliflak
1 lime, juicet
2 ss tørket oregano, delt
4 ss olivenolje, delt
1½ ts salt, delt
½ ts malt svart pepper
3 fedd hvitløk, finhakket
1 kopp kremost, myknet
Bradley Flavor Bisquettes – Eple, Maple eller Oak
Preparation
Lag chimichurrisausen ved å tilsette fersk koriander, jalapenopepper, 1 hvitløksfedd, chiliflak, limejuice, 1 ts tørket oregano, 3 ss olivenolje og 1/2 ts salt i en foodprosessor. Trykk på pulsknappen og slipp. Fortsett å gjøre dette for å finhakke koriander. Sausen minner om finhakkede urter.
Ha kremosten i en bolle og tilsett 2 ss chimichurrisaus. Sett til side den resterende chimichurrisausen til senere. Bruk en gaffel til å mose kremosten og chimichurrisausen til den er godt blandet.
Hold kniven horisontalt, stikk den inn i den tykke enden av hvert kyllingbryst og kutt for å lage en dyp lomme. Vær forsiktig så du ikke stikker gjennom den andre enden.
Hell kremostblandingen jevnt inn i lommene på hvert kyllingbryst.
Bland sammen de resterende 1 ss oregano, 1 ss olivenolje, 1 ts salt, 1/2 ts sort pepper og finhakket hvitløk i en liten bolle. Gni over hele kyllingbrystene. Legg kyllingen på en røykrist.
Sett røykeovnen til 250°F med eple-, lønn- eller eikebisquetter.
Røyk kyllingen til den når en indre temperatur på 165 °F.
Legg kyllingbrystene på en tallerken og ha den resterende chimichurrisausen på toppen.
Av Steve Cylka