Smoked Turkey, Asparagus & Goat's Cheese Tart

Røkt Tyrkia, Asparges & Geitost terte

Sandra Tate

Kalkunlår, som veier hele 800 g, er et røverkjøp - og perfekt for varmrøyking.

Ingredients

Pakke mørdeig

En haug med asparges

35 g smør

35 g vanlig mel

300 ml melk

3 store egg

Steinbukken geitost

Salt og pepper

Preparation

Det har gått nok tid til at jeg kan møte kalkun igjen! Kalkunlår med en vekt på hele 800 g er et røverkjøp - og perfekt for varmrøyking . Jeg røykte en av disse blåmerkene og det ga en sjenerøs mengde kjøtt til denne supergode terten, neste gang skal jeg røyke ekstra da guttene var ganske satt ut av at det ikke var noe igjen til oppskjæring.

Å kurere og røyke:

Blande 50 g havsalt med 20 g lys brunt sukker i en liten mengde kokende vann.

Når det er oppløst, tilsett nok kaldt vann til å kunne dekke kalkunlåret i en tettsittende beholder.

La stå i en time og renne av, skyll og tørk på kjøkkenpapir.

Tilsett 10 eikebisquetter til Bradley Smoker-fôret og still inn skaptemperaturen til 115°C/240°F og røyk i 2 timer, sjekk at den indre temperaturen er 72°C eller over når den sonderes til benet.

Fjern, avkjøl og pakk inn før avkjøling til nødvendig.

Å lage terten :

Forvarm ovnen til 180°C/350°F

Fjern det røkte kalkunkjøttet fra beinet, skjær grovt i terninger og kjør i en foodprosessor til en grov kjøttdeig, sett til side.

Rull a pakke mørdeig å tynne og kle en 26 cm terteform.

Prikk bunnen og stek blind i 10 - 12 minutter til overflaten av bakverket ser tørt ut.

Ta ut av ovnen og strø bunnen med røkt kalkun.

Ta en haug med asparges, trim og skjær i 1-5 cm lengder.

Blancher i kokende saltet vann i 2 minutter og hell deretter av og strø over kalkunen i tertehuset.

For toppingen, plasser 35 g smør & 35 g vanlig mel i en panne og kok til skum, tilsett nå 300 ml melk og visp over middels varme til du har en jevn, tykk saus.

Skille 3 store egg.

Slå inn eggeplommer og en grovhakket Steinbukken geitost sammen med salt og pepper å smake.

Nå visp eggehviter til stive topper og vend inn i sausbunnen.

Hell over terten for å fylle og stek i 25-30 minutter til den er gylden og hevet.

Server umiddelbart med salat eller dampede grønne grønnsaker.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now