Smoked Chicken

Røkt Kylling



Denne deilige røkt kylling er flott for familie BBQs og andre aktiviteter!

Ingredients

2 ss salt

1 kvart hvit løk

5 knuste hvitløksfedd

Piment

1 ss brunt sukker

1 ss salvie

1 ss timian

1 hel kylling

1 ss persille

1 ss løkpulver

Preparation

Legg 2 ss salt, en hvit løk i kvarte, 5 knuste hvitløksfedd, litt pimento, en spiseskje brunt sukker, salvie og litt timian på kyllingen.

Løs opp salt og vann i varmt vann. Legg kyllingen i vannet, og la den stå slik i en dag.

Dagen etter fjerner du kyllingen fra vannet, skyller den godt og tørr den.

Tilsett marinade av hvitløk, sellerisalt, hvit pepper, løksalt, tørket salvie og persille, hvitløkspulver, ts piment og litt Himalaya fint salt, og bland dette med litt olivenolje og sitronsaft og gni deretter over hele fuglen.

Fortsett å sprø huden på en veldig varm kullgrill, og kontroller at den indre temperaturen er rundt 75ºC (167ºF) rundt innsiden av lårene.

Etter 2 timer med sprøstekt, trekk kyllingen ut og nyt!

Oppskrift av: Spill og flammer