Smoked corn chicken with creamy applesauce

Røkt mais kylling med kremet eplemos

Thomas Karlstein

Som med andre ting, er det med kylling. Du kan lykkes og mislykkes. Hvis du gjør førstnevnte, kan det være magisk. Hvis du gjør det senere og overkok.

Ingredients

1 hel mais kylling

3 dl hvitløksmarinade

Kremet eplemos:

25 g smør

1 rødgrønt Katja-eple

3/4 finhakket gul løk

1,5 ss mørkt muscovadosukker

2 ss eplecidereddik

4 dl kyllingbuljong

5 dl kremfløte

Preparation

Ferdige deler kan noen ganger være praktiske, som lårfilet til grilling eller bare rett i gryta. Imidlertid foretrekker jeg å koke kyllingen min hel.

Tidligere har jeg ofte gjort kyllingen min i en crock pot, men i Bradley kan jeg tilberede så mange som åtte kyllinger eller mer. Du kan lage mat mer. Hvis du har tid, kan du røyke kyllingen saktere ved lav temperatur. Har du mer hastverk kan du maksimere temperaturen og gi kyllingen et sprøtt skinn og en røyksmak som blir magisk i munnen.

Det at det er vår gjør at jeg kan ligge og sole meg mens røyken tar seg av resten. Det er noe sikkert med å ha en røyk som står og pumper ut dufter mens dagen går og ulike aktiviteter foregår i mellomtiden.

Ved servering føles det som tid og kjærlighet er lagt ned, mens alt egentlig bare har ordnet seg i røyken. Det er bare å ikke kikke i mellomtiden. - "...for hvis du ser det er det ikke matlaging."

Til røkt kylling serverer jeg en av mine favorittsauser. Det er en litt søt og kremet eplemos med noe syre. Personlig foretrekker jeg det med ris eller dampede nypoteter. Har du mulighet synes jeg du skal unne deg maiskylling. Den er både saftigere og smaker bedre. Hvis jeg skal lage bare noen få, foretrekker jeg å tilberede to mindre kyllinger fremfor én stor. Jeg tror det er fordi de mindre er stekt jevnere og det er lettere å ikke overkoke enkelte deler. Eller det er bare en fordel at du da får fire køller og ikke to. Da blir det mindre slåssing rundt bordet.

Metode:

Start Bradley-skapet en halvtime i forveien. Sett temperaturen til 160 grader C.

Pensle kyllingen med eventuell marinade i mellomtiden. (Personlig brukte jeg en kjøpt marinade med hvitløkssmak).

Kjør deretter kyllingen i røykeskapet med eplebriketter i cirka 1,5-2 timer avhengig av størrelsen.

Når tiden er ute, senker jeg temperaturen til rundt 100 grader C og løper en halvtime til.

Når lårene lett løsner fra kroppen og kyllingsaften renner klar, er kyllingen klar.

Kremet eplemos Metode:

Hakk eple og løk relativt fint.

Stek med smør i en traktorpanne og tilsett sukkeret.

La det steke forsiktig et øyeblikk til til sukkeret er helt smeltet.

Legg ned eddiken.

Tilsett kraften og reduser deretter til omtrent halvparten.

Ta av platen og tilsett fløten.

La deretter redusere til ønsket konsistens. Ønsker du en helt jevn saus, sil den rett før servering.

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now