Spicy chicken wings by Steven Raichlen

Smokehouse Vinger OppskriftTa en pause fra de tradisjonelle varme vingene og prøv vår røkt vingeoppskrift på en ny og spennende vri! Våre sakte tilberedte vinger er tilført røykfylt smak og kan være kledd ut med en rekke sauser som passer til enhver smakspreferanse.

Ingredients

For Smokehouse-vingene:

3 pund kyllingtrometter (ca. 2 dusin)

2 ss finhakket koriander, pluss 4 ss til servering

2 ts havsalt

2 ts knuste sorte pepperkorn

2 ts malt koriander (valgfritt)

2 ss sesamolje

For servering:

6 ss smør

3 Jalapeno chili, i tynne skiver på tvers

6 ss Sriracha (eller annen varm favorittsaus)

¼ kopp hakkede tørre ristede peanøtter

Preparation

Legg kyllingvingene i en miksebolle. Dryss i koriander, salt, pepper og koriander og rør for å blande. Rør inn sesamolje. Mariner i 15 til 60 minutter, jo lenger, jo rikere smak.

I mellomtiden, tenn røykeren i henhold til produsentens instruksjoner og forvarm til 250 grader. Legg til veden som spesifisert av produsenten.

Ordne vingene på rist i røykkammeret. Røyk vingene til de er gyldenbrune med røyk og gjennomstekt, 1 til 1½ time. Hos noen røykere vil vingene nærmest bålet koke raskere; hvis dette er tilfelle, roter vingene slik at de koker jevnt. Hvis røykeren tillater varmeøkning, øker du temperaturen til 400 grader de siste 20 minuttene for å sprø huden. For å sjekke om de er ferdig, gjør du et lite kutt i den tykkeste delen av noen av vingene. Kjøttet ved beinet skal være hvitt, uten spor av rødt. Ikke overkok.

Rett før servering smelter du smøret i en støpejernsgryte på en grill som er satt opp for direkte grilling, eller på en komfyr. Tilsett jalapenos og kok til de er lett brune. Rør inn Sriracha.

Sett kyllingvingene på et fat eller i en støpejernspanne. Hell jalapenosausen over dem. Dryss vingene med hakket koriander og peanøtter og grav inn. Servietter og kald øl kreves.