Southern Smoked Chicken Recipe

Sør Røkt kylling Oppskrift



Ta smaksløkene dine på en tur mot sør med vår røkt kyllingoppskrift! Denne retten har mørt, saftig kylling tilsatt røykfylt smak og en blanding av klassiske sørlige krydder, og er det perfekte tilskuddet til enhver sommergrille eller middag i hverdagen.

Ingredients

1 kg (2 lb) hel stekekylling eller kyllingdeler

30 ml (2 ss) olivenolje

3 Ml (½ ts) hver tørket timian, salviepepper og oregano (eller erstatte urter etter eget valg)

2 ml (¼ ts) hvitløkspulver

En klype cayennepulver

En klype allehånde pulver

Preparation

Gni kyllingen over hele med olivenolje.

Bland sammen krydder og strø over kyllingen.

Legg kylling eller kyllingbiter på røykstativene.

Røykemetode:

Legg kyllingen i Bradley Smoker.

Varm røykkylling med pecan-smaksbisquetter i omtrent 1 ½ til 2 timer.

Bruk et kjøtttermometer og fortsett å steke på høy til kyllingen er helt gjennomstekt. Hele kyllingen bør ta omtrent 4 til 4 ½ time, omtrent halvveis bør den roteres for jevn tilberedning.

Å servere:

Server med BBQ saus ved siden av for dipping. For et autentisk sørlandsk måltid bør du også vurdere å servere ris og bønner, eller en jambalaya, sammen med noen grønnsaker i sørlig stil, yams eller stekte grønne tomater og selvfølgelig maisbrød eller kjeks. Avslutt måltidet med en pecan-pai eller en ferskenskomaker for en ekte sydlandsk touch!