Sticky Smoked Orange Duck

Klissete røkt Oransje and



Unn deg en saftig og smakfull rett med denne munnvannende røkt andoppskriften! Honning og oransje marinade, tilført hvitløk og ingefær, gir en subtil sødme som passer perfekt til den røykfylte smaken fra kirsebærtreet. Perfekt for enhver spesiell anledning eller middagsselskap!

Ingredients

1 stor and

½ kopp honning/lønnesirup

1 stor appelsin

1 Tbsp kosher flaksalt

1 Tsp hvitløk

1 Tsp ingefær

⅓ kopp soya

⅓ kopp sesamolje

Preparation

Forberedelsestid: 10 minutter

Koketid: 4-5 timer

Total tid: 16 timer

Treblandinger: kirsebær

Trinn 1: Bland ¼ kopp honning/lønnesirup, 1 spiseskje salt, 1/3 kopp soya, 1/3 kopp sesamolje

Trinn 2: Tørk anda og prikk skinnet (pass på så du ikke stikker hull i kjøttet)

Trinn 3: Legg anda på et opp-ned Bradley-brett og påfør marinaden over det hele. Sett til slutt avkjølt uten lokk i 12 timer

Trinn 4: Ta anda ut av kjøleskapet og tørk av eventuelt salt/marinade. Klapp huden tørr

Trinn 5: Sett Bradley til 150ºF, når Bradleyen er i temperatur, legg anda i (legg på et brett bryst opp eller hengende). Dette er kun den første timen, anda skal ha litt farge nå

Trinn 6: Mens anda er i røyken bland ¼ honning/lønnesirup, 1 x ts hvitløk, 1 ts ingefær, ½ en appelsinjuice

Trinn 7: Skru Bradley opp til 250ºF og baste. Du vil tråkle anda hver time til den når 170ºF innvendig

Trinn 8: Forvarm ovnen til 500ºF. Legg anda på et brett og sett i ovnen i 3-5 minutter eller til skinnet er sprøtt.

Trinn 9: La anda hvile i 10 minutter

Trinn 10: SPIS!

Laget av Brandon Tobias