Tandoori -stil røkt Kylling Oppskrift
Klar til å krydre middagsrutinen din? Vår røkt kyllingoppskrift i tandoori-stil er fullpakket med dristige, aromatiske smaker som vil transportere smaksløkene dine rett til India. Møre, saftig kylling er tilført røykfylt godhet og en pulserende blanding av krydder, noe som gjør den til det perfekte midtpunktet for ethvert måltid.
Ingredients
6 kyllinghalvdeler – frityrkokere ca. 1 kg (2lb) eller hele ben med lår
15 ml til 30 ml (1 ss til 2 ss) grovt salt
3 fedd hvitløk finhakket
½ sitron
250 ml (1 c) yoghurt naturell
5 Ml (1 ts) hver indiske krydder som spisskummen frø, korianderfrø, fennikelfrø, hel sort pepper, cayennepepper og paprika, malt sammen.
Preparation
Stikk hull på skinnet på kyllingbitene med et spyd og lag ganske mange bittesmå hull.
Bruk sitronhalvdelen, gni salt og hvitløk inn i kyllingbitene.
Bland sammen yoghurt og krydder i en stor glass- eller keramikkbolle.
Kle hvert stykke av kyllingen godt med yoghurtblandingen.
Legg i en bolle, dekk til og avkjøl natten over.
Røykemetode:
Fjern kyllingen fra marinaden og kast saftrester.
Forvarm Bradley Smoker til omtrent 100°C (220°F) med et lukket spjeld.
Legg kyllingen med skinnsiden ned på oljede røykstativ.
Legg kyllingen inn i Bradley Smoker og bruk kirsebærsmaksbisquetter røyk/stek kyllingen i ca. 3 til 4 timer eller til et øyeblikkelig termometer viser 60°C til 70°C (140°F til 160°F). Åpne spjeldet delvis etter 2 timer.