Hot Smoked Chicken Wings

Varmt Røkt kyllingvinger

Dan Shahin

Ingredients

Kyllingvinger

Tørr saltlake:

2 ss havsalt

1 ss mykt brunt sukker

4 kvister timian eller sitrontimian, bladene fjernes

1 ts malt svart pepper

1 ts hvitløkspulver

1 ts paprika

1 ts løkpulver

1 sitron, skallet

Preparation

Metode:

Kombiner alle de tørre saltlakeingrediensene til en morter og stamper eller krydderkvern og kvern til et fint pulver. Gni den tørre saltlakeblandingen inn i kyllingvingene veldig godt, og sørg for at de alle er godt dekket. Sett vingene på en rist på et brett for å fange opp eventuell juice og la stå i kjøleskapet uten lokk i 1-4 timer.

Klapp kyllingvingene over hele med kjøkkenpapir, fjern så mye fuktighet som mulig – jo tørkere skinnet er, desto sprøere blir det.

Sett røykeren til 110C og når den er oppe i temperaturen, slå på røyken. Til kyllingvingene bruker vi Hickory trebisquetter, men du kan velge å bruke hvilken Bradley Flavour Bisquette du ønsker.

Legg kyllingvingene i røykemaskinen med et brett på rist under for å fange opp drypp og saft og røyk i 1,5-2 timer til innvendig temperatur er 75C.