Smoked Cherry Clafoutis Recipe

Røkt kirsebær ClafoutisHvem sier at du ikke skal bake om sommeren? Hvorfor ikke gjøre det enkelt for deg selv og gjøre det i røykeren? Denne desserten går sammen på få minutter og baker vakkert i Bradley. Fancy desserter virket aldri så bra før røyken fikk på dem!

Ingredients

2 ss smør

2 ss mel

2 kopper friske kirsebær - uthulet

2 ss skivede mandler

3 egg

¼ kopp hvitt sukker

2 ss brunt sukker

½ Kopp universalmel

En klype havsalt

½ kopp skummet melk

½ kopp halv og halv krem

1 ss mandelekstrakt

1 ss vaniljeekstrakt

Avslutt med melis på toppen!

Preparation

Start med å fylle Bradley Smoker med Apple- eller Cherry-pucker og forvarm til 320ºF (160°C).

I en dyp paiform bruker du smøret og dekker fatet med det. Ta deretter de 2 ss mel og dryss av smøret. Dette vil hjelpe deg med å trekke ut desserten når det er på tide å spise!

Tilsett alle de tørre ingrediensene i en middels stor bolle og bland med en gaffel. Tilsett deretter alle de våte ingrediensene og bland sammen. Det blir en tynn røre. Ikke bekymre deg.

Tilsett kirsebær og mandler i retten din og fordel utover. Hell røren over det hele og la stå i et par minutter for å la boblene heve opp og ut av røren.

Når Bradley Smoker har kommet til temp, Plasser paiformen på en rist og sett den i midten av røykeren. Dette vil koke i 35-40 min. Etter at tiden er ute, åpner du døren og gir den vrikketesten. Den skal fortsatt ha en veldig liten mengde vrikk, men være satt på plass. Når dette er oppnådd, trekker du av røyken og setter den på en kjølerist. Den har blåst opp under tilberedning, men forvent at den tømmes under avkjøling. Det er greit!

Når den er avkjølt og du er klar til å servere, dryss med melis og server!

Nyt!

Oppskrift av: Cory Walby – Saturday Night Test Kitchen