Røkt Eple pai Oppskrift
Ville du ikke starte dagen med dessert hvis du hadde hengt rundt på kjøkkenet?
Ingredients
Paiskorpe:
(Dette gir en paibunn)
1 kopper allsidig mel
½ Kopperforkorting
¼ Kopp kaldt vann
1 ts hvit eddik
Eplefyll:
5 epler
1 kopp sukker
2 ss universalmel
1 ts kanel
1 ts vanilje
Utstyr som brukes:
P10 Bradley Smoke
Non-stick matter
Bradley sammenleggbart bord
Bradley Smoker Innstilling:
Koketid: 95 minutter
Temp: 320ºF eller 160°C
Tre: Eple
Røyketid: 20 minutter (valgfritt)
Preparation
Tilsett 1 kopp mel og ½ kopp matfett i en bolle, og bland med en konditorkutter. Tilsett deretter ¼ kopp kaldt vann, 1 ts. eddik, og bland til skorpen er dannet. Vær forsiktig så du ikke blander for mye.
Bruk en melet overflate, kjevle ut deigen og form den til en sirkulær form.
Legg deigen i paiformen og skjær av biter som er for lange eller stikker ut av formen.
Bruk en skreller, skrell hvert eple og skjær det i små biter. Pass på å utelate kjernen og frøene (de vil ikke smake for godt).
I en miksebolle tilsett de skivede eplene, 1 kopp sukker, 2 ss. fire, 1 ts. kanel, 1 ts. vanilje, og bland.
Legg paifyllet i paiformen og dekk med en annen paibunn. Klem paibunnen hele veien rundt formen med en gaffel eller fingrene.
Lag 4 åpninger i midten av skorpen.
Plasser i Bradley Smoker på 320ºF (160°C) i 1 time og 35 minutter.
Avkjøl i 30 minutter før servering, nyt!