Smoked Chocolate Recipe

Røkt Sjokolade OppskriftRøyking er en teknikk som brukes godt i en rekke salte retter, men hvorfor ikke legge litt røyk til dessert eller en søt matbit? Røkt sjokolade er en av mine favorittmåter å legge til det lille ekstra noe til en ellers standard cookie eller kake.

Tenk på en klassisk sjokoladebrikke -informasjonskapsel laget med røkt sjokoladeflis i stedet. Eller til og med rik røkt sjokoladeganache mellom lagene i din favoritt sjokoladekakeoppskrift. Smoky brownies? Røkt sjokoladesaus over iskrem? Hva med røkt sjokolade lavakake? Ok, jeg vil stoppe, du får ideen. Mulighetene er uendelige, så la oss få smokin!

Ingredients

Sjokolade etter eget valg

Preparation

For å røyke sjokolade må du holde en lav temperatur (under 60 °F). Den enkleste måten å opprettholde en lav temperatur i Bradley Smoker er å bruke en kald røykertilbehør.

Dette skiller varmekilden fra skapet, samtidig som det fylles med røyk. Alternativt kan du bruke røykeapparatet til lavest mulig varmenivå, og med et brett med is på nederste hylle.

Ved å bruke en vanlig varm røyker, må du stå på vakt, åpne døren ofte og fylle på isen for å opprettholde en lav temperatur. Min erfaring er at du fortsatt kan få sjokoladen din til å myke eller smelte ved å bruke en varm røyker. Men det er definitivt mye mindre praktisk enn en kaldrøyker (mulig, likevel!).

Velg mørk sjokolade for Hot Smoker-metoden

Hvis du går for varmrøykermetoden, vil jeg kun foreslå å bruke mørk sjokolade (smelter ved høyere temperatur). Men i en kaldrøyker kan du røyke hvilken som helst type sjokolade du liker.

For sjokolade synes jeg de mildere treslagene fungerer best, som or eller eple. Tresorter som hickory smaker for bittert. Men prøv selv, så finner du kanskje en flott kombinasjon!

Pass på at du ikke overhåndterer det

For å røyke sjokoladen må du kutte den ned til størrelse. Bruk enten sjokoladebiter eller skjær sjokoladebiter i ca 1-tommers biter.

Unngå overhåndtering av sjokoladen da den vil smelte litt. Legg sjokoladebiter/sjokoladebiter i et stekebrett av aluminium. Stikk små hull i brettet når du bruker en kald røyker for å være sikker på at du ikke har smeltet sjokolade som drypper gjennom. Plasser et brett med sjokolade i din forrøyke (ikke forvarmet!) kaldrøyker og vent.

Smakstest etter to timer

Røyketiden vil variere med hvor mye røyk du produserer, hvor mye sjokolade du har i røykemaskinen din, og din personlige preferanse for smak.

Etter to timer, gi sjokoladen en liten smakstest for å se om den har mengden røyksmak du leter etter. Deretter "smaksprøve" litt mer, bare for å være sikker. Hvis du vil, gi den litt mer røyk. Hvis du liker resultatet, etter 2 timers røyking, trekk det ut og forsterk bakingen!