smoked apple kringle

Røkt Apple Danish/Kringle Oppskrift



En flott søt og røkt oppskrift på de kalde vintermånedene!

Ingredients

2 kopper mel - siktet

¼ ts salt

1 kopp smør

1 kopp rømme

2 epler

3 ss brunt sukker

2 ss lønnesirup

Kanel, muskat, kardemomme og/eller malt nellik

Eggvask: 1 egg og ¼ kopp melk pisket sammen

Preparation

Bland sammen mel og salt.

Skjær smør i melblandingen.

Rør inn rømme.

Dekk til deigen og avkjøl over natten.

Røyk epler i 1 time ved 200°F med lønnebisquetter. Når du er ferdig, skjær avkjølte røkte epler i skiver og ha i brunt sukker og ønsket krydder.

I mellomtiden deler du deigen i fire.

Rull hver fjerdedel til et rektangel ca. 1/4" tykt på en melet overflate (en om gangen, oppbevar de utrullede kvartalene i kjøleskapet).

Skjær en rekke strimler ½" tykke gjennom deigen på hver side, og la 2-3 tommer av midten være ukuttet.

Legg røkte epler i skiver i den ukuttede midtre delen av deigen og strø brunt sukker, kanel, muskatnøtt, kardemomme og/eller malt nellik.

Veksle fra den ene siden av deigen til den andre, brett inn strimlene for å danne en flette, press endene sammen for å forsegle.

Gjenta med de resterende firedelene av deigen.

Legg på en bakeplate dekket med bakepapir og pensle med eggvask.

Drypp lønnesirup over fletter.

Stek i 30 minutter ved 375°F.

Oppskrift av: Lena Clayton