Røkt Apple Danish/Kringle Oppskrift
En flott søt og røkt oppskrift på de kalde vintermånedene!
Ingredients
2 kopper mel - siktet
¼ ts salt
1 kopp smør
1 kopp rømme
2 epler
3 ss brunt sukker
2 ss lønnesirup
Kanel, muskat, kardemomme og/eller malt nellik
Eggvask: 1 egg og ¼ kopp melk pisket sammen
Preparation
Bland sammen mel og salt.
Skjær smør i melblandingen.
Rør inn rømme.
Dekk til deigen og avkjøl over natten.
Røyk epler i 1 time ved 200°F med lønnebisquetter. Når du er ferdig, skjær avkjølte røkte epler i skiver og ha i brunt sukker og ønsket krydder.
I mellomtiden deler du deigen i fire.
Rull hver fjerdedel til et rektangel ca. 1/4" tykt på en melet overflate (en om gangen, oppbevar de utrullede kvartalene i kjøleskapet).
Skjær en rekke strimler ½" tykke gjennom deigen på hver side, og la 2-3 tommer av midten være ukuttet.
Legg røkte epler i skiver i den ukuttede midtre delen av deigen og strø brunt sukker, kanel, muskatnøtt, kardemomme og/eller malt nellik.
Veksle fra den ene siden av deigen til den andre, brett inn strimlene for å danne en flette, press endene sammen for å forsegle.
Gjenta med de resterende firedelene av deigen.
Legg på en bakeplate dekket med bakepapir og pensle med eggvask.
Drypp lønnesirup over fletter.
Stek i 30 minutter ved 375°F.
Oppskrift av: Lena Clayton