Røkt Kanelis Hjemmelaget
Stor sommeroppskrift! Røkt iskrem blir en mer og mer populær sommer godbit. Prøv denne hjemmelagde kaneloppskriften nå.
Ingredients
1 kopp tung krem
1-1 ½ kopper tung krem
8 eggeplommer
¾ kopp gyldent brunt sukker
1 kopp helmelk
3 kanelstenger
2 ts vanilje
1 ts salt
Preparation
Kaldrøyk 1 kopp tung krem med Bradley Hickory Bisquettes i 1,5 time. Røyk kremen i en engangsstekeform av aluminium plassert i en større stekepanne fylt med is, for å holde kremen kjølig
Fjern krem fra røyker og la avkjøles i en lukket beholder i kjøleskapet
Kombiner røkt krem med fersk krem etter smak, til du har 2 kopper krem (jeg endte opp med å bruke ½ kopp røkt krem og 1 ½ kopp fersk krem)
Visp eggeplommer og sukker sammen i en kjele, tilsett fløte og melk og bland
Legg kanelstenger i vaniljesausblandingen for å trekke og varm opp til 170 °F, rør ofte
Fjern fra varmen, rør inn vanilje og salt, smak på vaniljesaus for å se om kanelsmaken er sterk nok (hvis du vil ha litt mer kanelsmak, tilsett ½ ts malt kanel på dette stadiet)
Sil vaniljesaus og avkjøl tildekket til temperaturen er lavere enn 45 °F, helst over natten
Tilsett vaniljesaus til iskremmaskinen din (følg iskremmaskinens instruksjoner!)