Bradley Røkt blåskjell og monkfish Suppe
Delikate ingredienser krever delikat behandling.
Ingredients
(Personer 4)
800 g blåskjell, lett røkt
750 g tykk breiflabb, kuttet i 3 cm medaljonger
700 ml fiskekraft
100 g crème fraîche
500g små nypoteter, skrubbet og kokt til kokt
3 mellomstore purre, trimmet, vasket, halvert og i tynne skiver
30 g smør
2 ss olivenolje
125g unge spinatblader, vasket
2 modne tomater, frø fjernet og kuttet i små terninger
salt pepper
ferskpresset sitronsaft etter smak
Preparation
Heldigvis er blåskjell nå lett tilgjengelig hele året på grunn av dyrking av tausystem, og disse var spesielt gode.
De må imidlertid behandles med forsiktighet (ikke bare for å unngå dårlig mage), men for å unngå å gjøre en delikatesse til et gummiaktig, tørt, skuffende tilbud. Fordi jeg ønsket å inkludere breiflabb, ønsket jeg også å unngå en overveldende sterk røyksmak på blåskjellene.
Du vil trenge en god mengde fiskekraft til denne oppskriften, som jeg dekket i "redaktørens notat" på mai-bloggen, jeg foreslår at du refererer tilbake til den hvis du føler deg tilbøyelig til å lage din egen (og jeg anbefaler på det sterkeste at du gjør det) .
Forbered blåskjellene ved å kaste dem i kaldt vann og virvle for å få dem til å lukke seg. Hvis de etter kraftig klapring mot andre blåskjell fortsatt ikke har lukket seg, er det absolutt på tide å kaste dem; de er døde og kan forårsake alvorlig magebesvær hvis de konsumeres.
De friske blåskjellene må nå renses for stang og overflateavfall ved skrubbing, og 'skjegget' (fibrøst materiale som fester blåskjell til tauet) skal forsiktig trekkes vekk.
Blåskjellene må nå kokes raskt.
Varm en tomme med vann i en stor kjele til et bølgende oppkok, sett dørslaget med blåskjell over vannet og dekk til med et lokk for å dampe.
Damp i 3-4 minutter eller til skjellene er åpnet, IKKE overkok.
Fjern umiddelbart fra varmen.
Slik røyker du blåskjellene:
Fordi jeg ikke ønsket å risikere at blåskjellene kokte videre, eller faktisk tørker ut, valgte jeg å koble Cold Smoke Adapteren til Bradley Smoker og stenge den øverste ventilen på røykeren.
Jeg la eikebisketter i stabelen, og når skapet var fylt med røyk, plasserte jeg blåskjellene der, spredt fra hverandre, fortsatt i skallet, på en rist over et dryppebrett av folie. Jeg tillot dem snaue 20 minutter med kaldrøyking med ventilen nå litt åpen. FERDIG!
Resultat: fuktige, delikat røkte blåskjell.
Dette er en familiefavoritt, selv om de røkte blåskjellene var nye på retten. De tilførte utvilsomt en subtil, men særegen smaksnote, og vi likte retten alle sammen. Jeg tror vi snakker 'ubegrenset suksess'! Jeg kaller det suppe, men det er en mettende hovedrettsuppe.
Smelt smøret i en stor kjele, tilsett olivenolje og finhakket purre, legg på lokk og svett på svært lav varme i 5-6 minutter for å bli myk.
Hell i den varme kraften, la det småkoke og smak til med salt og pepper.
Rør inn crème fraîche og tilsett de kokte potetene i pannen.
Kok forsiktig i ytterligere 5 minutter, og tilsett deretter bitene av breiflabb, og skyv dem inn i brennevinet for å sikre at de vil posjere jevnt.
Etter 2 minutter tilsett hakkede tomater, ung spinat og røkte blåskjell.
Dekk til og fortsett å steke i ytterligere 2-3 minutter til spinaten har visnet og blåskjellene er rykende varme.
Smak og foreta siste justeringer av krydder, tilsett sitronsaft på slutten for å unngå å misfarge spinaten.
Fordel mellom varme boller og server umiddelbart.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now