Bradley Røkt blekksprut , Chorizo, kikerter og middelhavsgrønnsaker
Blekksprut blir så lett bortskjemt med overkoking, så vær forsiktig med røyken også.
Ingredients
(Personer 4)
2 ss olivenolje
1 løk, skrelt og i tynne skiver
2 ramiro paprika, med frø, halvert og i tynne skiver
300 g kokechorizo
4 modne tomater, hakket
1 boks kikerter
salt pepper
300g røkt blekksprutringer
1 fedd hvitløk, knust og finhakket
1 ss olivenolje
1 rød chili, med frø og finskåret
juice 1 lime
2 ss nyhakket koriander
Preparation
Røyker blekksprut
Først av alt, be fiskehandleren din om å gjøre all den rotete rengjøringen og forberedelsene. Min reduserte dette nydelige paret mellomstore blekksprut til rene biter og ringer i litt størrelse. De var superfriske, og jeg kaldrøkte dem så snart jeg fikk dem hjem - i bare 10 minutter i et eik røykfylt Bradley-skap, med toppventilen lukket. Fjern og avkjøl.
En nydelig levende, frisk, fargerik sommerrett med et hint av røyk og chilivarme.
Metode:
Sett en stor stekepanne eller wok på middels varme, tilsett 2 ss olivenolje sammen med løk i skiver og rød ramiro pepper skiver og stek av i ca 8 minutter til visne og farge i kantene.
Skjær chorizoen i 1 cm biter og legg i pannen, kok i ytterligere 8 minutter.
Tilsett nå de hakkede tomatene og avrente kikertene, sett opp til temperatur, smak til med salt og pepper og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
Krydre den røkte blekkspruten lett.
Varm opp resten av olivenoljen i en annen stekepanne, strø i finhakket hvitløk og chili og stek i 1 minutt før du tilsetter blekksprutringene i pannen - stek av på høy varme i ca 2 minutter (så snart ringene blir til melk) hvite i stedet for ugjennomsiktige de er tilstrekkelig kokt - ikke overkok ellers blir de læraktige).
Press raskt over saften fra lime og legg deretter innholdet i pannen til chorizoen og grønnsakene.
Ha til slutt i korianderen og vend alt sammen før du serverer umiddelbart med rikelig med sprø franskbrød.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now