Bradley Røkt sprat & Frøede brusbrød
Sprat er fiddly å forberede seg, men så verdt innsatsen.
Ingredients
(Ser til 6)
750g veldig fersk brisling
20 g salt
å servere:
sitronskiver
kvister av brønnkarse
for brusbrødet:
400 g vanlig mel
100 g vanlig fullkorn
20g blandede ristede frø
1 avrundet ts bikarbonat brus
1 ts salt
340 ml varm melk
40 g smeltet smør
1 ss sitronsaft
Preparation
Forberedelse av brisling:
Bruk en liten, skarp kniv skjær rent langs magen, trekk ut innmaten og skyll.
Skjær nå av hodet og skyv en tommel forsiktig ned inne i brislingen på hver side av ryggbeinet for å løsne den før du drar rent ut av fisken (halen følger med).
Trim nå langs bukkanten for å fjerne spor av finne. Jeg kjøpte 750g brisling og telte 40 av dem! Det tok en god del tid og tålmodighet, men resultatet ble vakre små fileter, nesten beinfrie. Rett og slett deilig til lunsj eller som forrett
Metode:
Når de er filetert, dryss brislingfiletene med salt og la stå i 15 minutter.
Skyll og tørk helt med kjøkkenpapir.
Gjør Bradley Smoker klar med flere kirsebærbisquetter i stabelen. Varm opp skapet til 70°C.
Legg filetene i par (kjøtt til kjøtt) på en rist og legg over i røykemaskinen over et dryppbrett.
Røyk i ca 45 minutter - 1 time, la avkjøles, avkjøl.
Forvarm ovnen til 200°C.
Ha alle de tørre ingrediensene til brusbrødet i en stor bolle, bland lett med fingrene.
Lag en brønn i midten og hell i melk, smeltet smør og sitronsaft.
Ha ingrediensene sammen til en litt klissete deig og vend deretter ut på en melet overflate.
Elt i et minutt og form til en ball.
Legg på et melet stekebrett og flat ut litt med en kjevle før du lager det tradisjonelle krysset på toppen ved å trykke ned håndtaket på en tresleiv.
Stek i 30 - 40 minutter til de er brune og sprø.
Server den røkte brislingen med sitronbåter, brønnkarse og varmt brusbrød.
kirsebær
Tre
Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.
Shop Now