Bradley Røkt makrell Pate
Mackerel er en deilig fet, full smaksatt fisk, og ber om å bli røkt.
Ingredients
400g røkt makrell, skinn fjernet
200 g kremost
1 ss kremet pepperrot
saften av en sitron
1 ss finhakket persille
skiver surdeigsbrød, ristet
sitronskiver til servering
Preparation
De har nå ankommet i overflod rundt kysten av Storbritannia og representerer den perfekte grunnen til å fyre opp (eller skal det være røyk opp) din Bradley Smoker denne påsken.
For 800 g makrell, filetert og renset, bland 50 g salt med 50 g lys brunt sukker og saft av en sitron.
Gni kuren inn i kjøttsiden av fisken og legg kjøtt til kjøtt sammen i en tettsittende beholder.
La stå i 30 minutter og skyll deretter grundig, tørk og legg på Bradley ståltrådkurver med avstand fra hverandre.
La filetene tørke på et kjølig, luftig sted i en time (ikke i kjøleskapet).
Varm opp Bradley Smoker til 150°F/65°C - 170°F/75°C, fyll med 3 eikebisquetter og røyk i ca. 1 time eller til den er gjennomstekt. La avkjøles og avkjøl deretter.
Redaktørens notat: Hvis du ikke er i stand til å fange din egen, men har en god fiskehandler, vil du være sikker på å få den ferskeste makrellen, fanget den morgenen. For best resultat bør du tilberede den samme dag (kjøp nok til å røyke, og et par til å servere fersk fra en grill, hvis du vil sette pris på den store allsidigheten til denne nydelige fisken). For røykeformål er det like greit for deg å be fiskehandleren filetere fisken. Fjern eventuelle spor av mørke, blodige områder av fisken, ellers vil de forringe smaken med en bitter ettersmak. Når de er røkt holder filetene seg godt i opptil 5 dager i kjøleskapet, men (som med det meste) jo ferskere de er, jo bedre blir de.
Du bør ha nok fileter til å lage dette som forrett eller lett lunsj – og noen får stå til en annen dag. Frokost med røkt makrell med posjert egg er en sikker vinner.
Metode:
Forbered og røyk makrellen i henhold til instruksjonene ovenfor.
Avkjøl helt, pakk inn i smørepapir og avkjøl.
Fjern skinnet fra makrellen (og det mørkebrune kjøttet - hvis du er kresen på presentasjonen!), og eventuelle bein du kommer over (små er ikke et problem for halsen), så fliser kjøttet forsiktig med fingrene.
Reserver 100 g av flakfisken.
Legg den resterende røkte makrellen i en bolle og riv flakene grovt med to gafler (behold litt tekstur).
Bland inn kremost og pepperrot og smak til med sitronsaft.
Vend inn hakket persille og øs sjenerøse mengder på varme toasts.
Til slutt, kle med litt av den reserverte makrellen og strø over mer persille.
Server med en sitronskive.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now