Bradley Smoked Trout Salad

Bradley Røkt ørret Salat

Sandra Tate

Hvis selvtilliten din ennå ikke strekker seg til å gjøre et forsøk på å røyke en side av laksen, så begynn med ørret

Ingredients

(Personer 4)

300g røkt ørret, flak fra skinnet

200 g fine asparges

1 haug med brønnkarse

6 ss crème fraîche

finrevet skall av en liten sitron

1 ss finhakket persille

Preparation

Ørret er rimelig, og selv om det ikke gir et kjøttfullt, oppskjærbart resultat, gir det deg strålende rike, delikate flak. Vi fant alle dette ganske deilig med sitron- og persillekrem, brønnkarse og aspargessalat. Godt brunt brød er nesten essensielt! Server som en lett lunsj eller en veldig imponerende, enkel forrett. Alt som er igjen kan enkelt kombineres med kremost, persille og sitronsaft for å lage en suveren røkt ørretpaté.

Slik marinerer du ørreten Kjøp stor ørret og la fiskehandleren filetere dem for deg. (Min ørret produserte individuelle fileter som veide ca. 165g hver, en sjenerøs porsjon for én som forrett).

Til 4 fileter (totalt 650g) brukte jeg en kur med 80g salt, 60g lys brunt sukker, revet skall av en liten appelsin, og en spiseskje hver av hakket rosmarin og hakkede mynteblader.

Bland kuringrediensene og gni inn i kjøttet av ørretfiletene og legg dem deretter kjøtt mot kjøtt på en tettsittende beholder.

Dekk til og avkjøl over natten.

Skyll vekk urtene og bløtlegg filetene i 5 minutter i rikelig med kaldt vann og tørk deretter på kjøkkenpapir.

La stå på et kjølig sted (røykehyllen hvis mulig) i en time for å tørke ytterligere.

For å røyke ørretfiletene: Jeg vet, jeg vet, jeg er fortsatt en nybegynner... Jeg ønsker ikke å dra ut kaldrøykadapteren, satte Bradley Smoker på ingen varme og la noen eikebriketter i stabelen.

En gang i full røykemodus hadde den steget til 50°C til tross for innstillingen, men jeg fortsatte.

Filetene ble lagt på en rustfri kurv i Bradley, og etter 45 minutters røyking var resultatet halvkokt (lett, men ikke helt ugjennomsiktig) ørretkjøtt. Ikke helt det jeg hadde siktet meg inn på da jeg begynte, men veldig bra likevel.

Redaktørens notat: Når marinaden først var skylt av og ørreten var røkt, var det vanskelig å vite at urtene og appelsinen noen gang hadde vært der. Når jeg gjør dette igjen vil jeg reservere litt av urtene og skallet (ikke salt/sukker) og gni filetene med det etter skylling og tørking, men før røyking. Hvem vet hvordan resultatet blir?   Jeg brukte bare to av filetene mine for å lage denne forretten, og jeg tror ikke noen følte seg kort forandret!

Metode:

Blancher aspargesen i kokende, saltet vann i 2-3 minutter.

Tørk av og tørk.

Vask brønnkarsen og tørk.

Bland crème fraîche, mesteparten av sitronskall og all hakket persille i en liten bolle, og del deretter mellom tallerkener.

Legg flak av røkt ørret over aspargesen og strø over noen tråder sitronskall.

Enten by på sitronbåter eller, som jeg gjorde, skvis noen dråper sitronsaft over ørreten før servering.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now