Bradley Smoked Cod's Roe Taramasalata

Bradley Røkt torskens rad Taramasalat

Sandra Tate

Utrolig hva noen få solskinnsdager og litt varme vil gjøre for deg. Jeg har allerede forlatt gryteretten og kommet tilbake til salater, så da jeg så en fantastisk visning av torskestøtter på fiskehandleren min, kunne jeg ikke motstå trangen til å gjøre min favoritt greske dukkert, Taramasalata,

Ingredients

150g røkt torskerogn

100 g gammelt hvitt brød, smuldret

1 fedd hvitløk, knust

saft av en sitron, etter smak

lett olivenolje (75 ml-100 ml)

varmt pitabrød til servering

Preparation

Siden de er tvillinger som er sparket og veldig skjøre, minner de på en uhyggelig måte med testikler, og derfor tok jeg forholdsregelen med å røyke og skrelle membranen fra dem for åpningsbildet mitt her. Som du kan se, er de delikate, fine og definitivt ikke i pastellrosa nyansen til kommersielt produsert taramasalata. Selvfølgelig er røkt torskerogn ikke bare for taramasalata, med en vekt på rundt 400 g blir det nok igjen til å smøre på toast med kremost og en skvis sitronsaft.

Røykemetode:

Dryss havsalt i en tallerken, legg forsiktig torskens rogn over, og dryss deretter mer salt over overflaten. Dekk til og la stå på et kjølig sted i en time, skyll deretter og tørk. La stå på en Bradley-rist og tørke i ytterligere et par timer.

Legg eplevedbisketter i stabelen på Bradley Smoker og sett til 70°C. Når skapet har nådd sin temperatur, røyk torskens rogn i 2 timer. Membranen blir gyllen og lett å skrelle vekk, og etterlater en bolle med smuldrete, lett røkt rogn.

På kjøkkenet

Brødskorpene må fjernes før brødet smuldres. Bløtlegg smulene kort i kaldt vann og klem deretter ut fuktigheten.

Smuldre torskens rogn i en foodprosessor og tilsett bløtlagt brød, knust hvitløk og saften av en halv sitron, bearbeid til den er jevn, og begynn å tilsette lett olivenolje i en jevn duskregn (som du ville gjort med majones) til du har en tykk , kremet konsistens.

Smak til og juster krydder ved å tilsette litt salt, kvernet hvit pepper og mer sitronsaft om nødvendig. Dekk til og avkjøl i flere timer for å myke opp smakene før servering.

Å servere:

Server med kalamata-oliven og andre meze-retter som hummus, melitzanosalata og zatziki, sammen med rykende varme pitabrød.

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now