Bradley's Famous Hot Smoked Salmon Recipe

Bradleys berømte Varmrøkt laks Oppskrift



Temperaturer brukt i denne oppskriften er på ca. 20 kg fisk. Jo mer fisk i røykemaskinen, desto lengre tid tar enheten å varme opp.

Ingredients

Kure (hvitt sukker og salt – omtrentlig forhold mellom 500 g/1 lb salt til 60 g/2 oz sukker)

Vegetabilsk olje

Hvitløk og løk salt eller pulver. Bytt ut hvitløk og løk med dill eller ingefær eller tørr sennep.

Grov sort pepper

Tørket persille eller gressløkflak

Preparation

La skinnet ligge på laksen. Hvis fileten er over 1" tykk, kutt kjøttet hver 2" til 3" ca. 1/2" til 3/8" dypt, parallelt og løpende i retning av ribben.

Dryss fisk med en rikelig mengde vegetabilsk olje. Dryss kur kraftig og jevnt på fileten. Bruk nok kur slik at kuren ikke blir våt i oljen.

Dryss en moderat mengde ønsket krydder over fileten.

Gni krydder og herd lett inn i fileten, inkludert snittflater.

Dryss en moderat mengde grov svart pepper på fileten.

Pakk to like store laksefileter, kjøtt til kjøtt, med plastfolie eller en plastpose, og legg deretter i en kjøler.

Dekk til fisken for å sikre at luften ikke har tilgang og avkjøl i 14 til 20 timer.

Røyking:

Fjern fisken fra kuren og legg skinnsiden ned på oljede stativer.

Gni filet for å jevne ut rester av kuren og strø over persille eller gressløkflak.

Plasser stativene i Bradley Smoker.

Ved å bruke bisquetter med alsmak, start Bradley Smoker ved en veldig lav temperatur, 40°C til 60°C (100°F til120°F), i 1 til 2 timer.

Etter de første par timene øker temperaturen til 70°C (140°F) i 2 til 4 timer.

Avslutt ved 80°C (175°F) i 1 til 2 timer.