Brunsj av Bradley Hot røkt skatefløy & Egg florentin
Skate er en kjøttfull fisk, perfekt for makulering fra beinene når de er røkt.
Ingredients
(Server 2)
For hollandaisesausen:
100 g smør i terninger
2 eggeplommer
1/2 ss kaldt vann
1/2 ss sitronsaft
Salt
Pepper
For røkt skate & egg Florentine:
2 - 4 avrundede ss strimlet, røkt skatevinge
Varm forsiktig 2 ristede skiver surdeigsbrød - eller muffins om du foretrekker det
2 store håndfuller babyspinatblader, dampet til visnet og lett presset
2 - 4 egg (avhengig av appetitt!), posjert
Preparation
Skate er en kjøttfull fisk, perfekt til å rive fra beinene når den først er røkt - og så rik at en 500 g vinge gir nok til å lage en helt spesiell brunsj for 2, og fortsatt ha mye til overs for en annen anledning.
Lag en saltlake ved å løse opp 150 g salt i 600 ml kokt vann, og tilsett et par fedd hvitløk knust med siden av en kjøkkenkniv, og en kvist rosmarin.
Når den er avkjølt, dypp skatevingen i saltlaken i en tettsittende beholder og la stå i en time.
Fjern, skyll og tørk helt på kjøkkenhåndkleet og overfør det deretter til et Bradley Smoker-rist med den hvite skinnsiden ned.
Kast saltlake, hvitløk og urter.
Tilsett 8 eplebisquetter til Bradley Smoker-stabelen og still inn skapet til en temperatur på 100°C.
Når temperaturen er oppe, skyver du skatevingen på hyllen inn i midten av skapet og røyk i 2 timer eller til du har en kjernetemperatur på 70°C.
La det avkjøles, dekk til og avkjøl til det trengs.
Metode:
Lag hollandaisesausen.
Legg eggeplommene i en bolle over kokende vann (bollen må ikke være i direkte kontakt med vannet), tilsett vann og sitronsaft og visp til blek og tyknet, tilsett deretter det kalde, oppkuttede smøret et par terninger på en tid, visp hele tiden.
Når alle terningene er innlemmet vil du ha en luksuriøs saus.
Fjern bollen fra bain marie og vekk fra varmen og fortsett å visp forsiktig i ytterligere ett minutt til varmen har avtatt.
Smak nå, smak til med salt, pepper og mer sitronsaft om nødvendig.
La stå i bollen over varmt vann for å forhindre at den avkjøles og stivner.
Posjer eggene, som for best resultat må være veldig friske, i kokende vann med en dæsj vineddik (dette hjelper til med å holde formen) i 3 minutter, tøm av og tørk med kjøkkenpapir.
Legg lett smurt toast på 2 varme tallerkener, dekk med varme spinatblader og den strimlede skatevingen.
Tilsett ett eller to posjerte egg og hell over hollandaisesausen.
Spis (og nyt) umiddelbart!
eple
Tre
En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.
Shop Now