EN Kedgeree frokost med Bradley røkt ling
Vi blir stadig påminnet av miljøvernerne om å prøve forskjellige fisker for å bevare fiskebestandene våre. Her blir vi kreative med ling ...
Ingredients
for kedgeree (nok til fire):
750g kaldrøkt filet av lange
50 g smør
1 liten løk, skrelt og finhakket
2 cm terning fersk ingefær, skrelt og finhakket
1 ts gurkemeie
1 ts Madras karripulver
300 ml basmatiris
600 ml kyllingkraft
salt pepper
å bli ferdig:
4 egg, kokt i 6 minutter, avkjølt, skallet og halvert
1 ss finhakket persille
saft av en sitron, etter smak
Preparation
Denne måneden har vi ling - ikke kjent med det? Vel, det er nærme torsk eller hyse i utseende; en nydelig hvit, flassende fisk som er både delikat og saftig når den røkes. Vi blir stadig påminnet av miljøvernerne om å prøve forskjellige fisker for å bidra til å bevare fiskebestandene våre. For å være helt ærlig, ville jeg vært hardt presset til å se forskjell på lange og hyse, men siden filetene som ble tilbudt hos fiskehandleren min var de tykkeste og beste på dagen, kjøpte jeg lange. Jeg kaldrøkte en filet som veide 750g og bestemte meg for å unne familien en av de beste søndagsfrokostene jeg vet, kedgeree. Det kan bare forbedres ved å ha noen andre til å lage mat. Bare se på de nydelig fuktige fiskeflakene!
Metode Røyking av lange:
Lag en saltlake av 1 liter kokende vann, 30g salt og 20g lys brunt sukker. Rør til salt og sukker er oppløst og avkjøl deretter helt før du dypper langefileten med kjøttsiden ned i saltlaken. La stå i 1 time og renne av, tørk med kjøkkenhåndkle og la stå i kjøleskapet natten over uten lokk.
Fyll Bradley Smoker med en stabel med eikebisquetter, fest kaldrøykeboksen og la skapet fylles med røyk. Legg fileten med skinnsiden ned på en rist og røyk i 1 1/2 time.
Avslutt på kjøkkenet
Forvarm ovnen til 180°C. Legg langefileten med skinnsiden ned på et brett og stek i 10 minutter, ta ut og sett til side.
Smelt 30 g smør i en kjele og svett løken og hakket ingefær i 4-5 minutter til det er mykt, men ikke får farge. Tilsett gurkemeie, karripulver, noen få kverner pepper, en teskje salt og basmatirisen. Vend alt sammen med en slikkepott til risen er dekket og glinsende. Tilsett den varme kraften og la det småkoke. Dekk til og kok på laveste varme i 15 minutter eller til risen er nesten kokt.
Fjern den røkte lange fra skinnet i store flak, og sørg for å legge igjen beinene også. Prøv å ikke bryte opp fisken for mye mens du gjør det. Tilsett røkt lange i risen og vend forsiktig inn. tilbake til varmen i ytterligere 3-5 minutter til fisken har varmet opp igjen og risen er mør.
Tilsett persillen sammen med det resterende smøret (i terninger), og sitronsaft etter smak. Legg halverte, kokte egg over toppen og server umiddelbart.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now