Enkel kulde røkt Laks Oppskrift
Ok, jeg innrømmer det. Whitetailfan aner ikke hvordan god røkt laks skal smake. Jeg vokste opp med kyr og griser, og noen andre dyr vi aldri spiste, men her i Sør -Alberta var det ingen "hendig" laks, så jeg har spist veldig lite. Men jeg prøvde noen likevel, og jeg er ganske stolt av det - dvs. det smaker godt for meg, her er hva jeg gjorde.
Ingredients
2 Frosne “Vill atlantisk laksefileter” i underkant av 1 kg hver, eller ca ½ pund (produkt fra Kina)
2 ts Tenderquik per filet
Ytterligere krydder – legg til din smak:
Hvitløkspulver
Løkpulver
Kryddersalt
Persille for farge
Sitronpepper - Denne varen er en ekstra ingrediens foreslått og brukt av Crazy Canuck. Det er ikke en del av Whitetailfans originale oppskrift.
Preparation
Påfør Tenderquik på kjøttet av laks
Etter 12 timer, vask Tenderquik av laks (frisk dem)
Sett til tørk i kjøleskapet – 4 til 6 timer til fisken er klebrig å ta på.
Kaldrøyk med lønn i 2 timer. Temperaturen var alltid under 100ºF.
Sett tilbake i kjøleskapet i 24 timer