Honey & Lemon Bradley Hot Smoked Salmon Fillet with Tzatziki

Honey & Lemon Bradley Hot røkt laksefilet med Tzatziki

Sandra Tate

Dette er en så herlig rett for en varm sommerdag, som skal serveres kjølt, og den er perfekt som en startpakke eller lett lunsj.

Ingredients

(Personer 4)

4 honning & sitron varmrøkt laksefilet

500 g gryte med gresk yoghurt

1 grønn chili, trimmet, frø fjernet og finhakket eller skåret i skiver

en håndfull frisk mynte, hakket

1 liten agurk, halvert, frøene fjernet og kuttet i 5 mm terninger

noen tynne skiver (en skreller eller mandolin er nødvendig) av agurk til pynt

sitronbåter til pynt

Preparation

*Denne oppskriften passer for nybegynnere

Løs opp 50 g honning og 50 g salt i 500 ml varmt vann, tilsett skallet av en sitron og la det avkjøles helt.

Dypp nå en 500 g laksefilet, eller 4 tilberedte benfrie fileter, i saltlaken og la stå i en time.

Fjern fra saltlaken (som skal kastes), skyll og tørk helt på kjøkkenpapir.

La tørke i kjøleskapet mens du setter opp Bradley Smoker.

Legg flere eikebisquetter i stabelen og still inn røykeskapets temperaturkontroll til 100°C.

Når temperaturen er nådd, legg filetene på en rist og røyk i 1 1/2 time.

Fjern, dekk til og avkjøl til nødvendig.

Plasser et garnityr av agurkbånd, friske myntespisser og sitronskive på hver av de 4 tallerkenene, tilsett den saftige honningen og sitron-varmrøkte filetene og ha litt avkjølende tzatziki ved siden av hver.

Server med brød eller pitta.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now