Hvordan lage røkt Hvitløkslaks
En mør laks børstet med en utrolig hvitløksblanding! Denne røkt hvitløkslaks vil bli din nye besettelse!
Ingredients
Laks:
2 til 3 lb laksefilet
½ ss finhakket persille
2 ss finhakket hvitløk
¼ kopp olivenolje
For ruben:
1 ss malt svart pepper
1 kopp brunt sukker
½ kopp kosher salt
Preparation
Ta en stekeplate og dekk den med bakepapir så blir den lettere å rengjøre. Legg laksen oppå den med skinnsiden ned. I en liten bolle, tilsett sort pepper, brunt sukker og salt, bland alt sammen. Krydre fisken med denne gnideblandingen.
Ta en annen liten bolle og tilsett olivenolje, persille og hvitløk.
Forvarm røykeren til 180 °F (82 °C) i 15 minutter.
Tilsett hvitløksblandingen til laksen med en pensel og ta den til røykeren. Spar litt av blandingen til slutt.
Røyk det til den indre temperaturen når 140 °F (60 °C) – ca. 3 til 4 timer. Du kan bruke noen pecan bisquetter til denne oppskriften.
Ta den ut av røykemaskinen og pensle resten av hvitløksblandingen. Du kan servere den med noen sitronbåter.