How to Make Smoked Rainbow Trout

Hvordan lage røkt Regnbueørret



Denne deilige røkt ørretoppskriften innebærer å saltle ørreten over natten i en blanding av kosher salt og brunt sukker, før du røyker sakte og serverer enten varm eller kjølt. Med bare noen få enkle trinn, har du en perfekt røkt ørret som er full av smak og garantert å imponere!

Ingredients

4 Hel ørret, sløyd og gjelt

½ kopp kosher salt

½ kopp brunt sukker

Preparation

Bland salt og sukker med en liter vann og fortsett å røre for å løse opp saltet og sukkeret. Legg ørreten i denne saltlaken og sett i kjøleskapet, tildekket, i minst 2 timer og opp til over natten.

Fjern ørreten fra laken (kast saltlaken), og fortsett å tørke den med tørkepapir og sett på rist over en bakeplate i kjøleskapet i minst noen timer, og opp til over natten. Du har også muligheten til å sette fisken til tørk på et kjølig sted i noen timer.

Legg fisken i røykemaskinen, hengende eller på ristene, og få en deilig kjølig røyk i gang. La sakte temperaturen i røykeovnen din til 200ºF (93ºC) og hold den mellom 175ºF (79ºC) og 200ºF (93ºC) i minst en time, og opptil 4 timer. Ikke la temperaturen komme over 225ºF (107ºC). Hvis den gjør det, sett et brett med is i røykeapparatet.

Når ørreten er røkt, kan du spise den varm eller avkjølt.

Oppskrift av: Kokken Michael Demagistris