How to Smoke Salmon

Hvordan røyke Laks



Unn deg en smaksrik, røkt laks med denne oppskriften med en hjemmelaget Fish Rub laget med røkt salt, paprika, brunt sukker og mer. Børstet med lønnesirup og hvitløkssmør, denne deilige retten er perfekt for en spesiell anledning eller en helgekos.

Ingredients

 Fish Rub:

½ kopp grovrøkt salt

1 ss sort pepper

½ kopp finhakket eller granulert hvitløk

6 ss finhakket eller granulert løk

½ kopp røkt paprika

½ kopp brunt sukker

1 ts sitronskall

1 ts nyhakket eller tørket dill

Laks:

4 (3 ½ til 4 pund) laksefileter - skinn på

2 ss lett matolje eller olivenolje, bare for å få rubben til å feste seg

1 ½ kopper lønnesukker eller brunt sukker

2 ss fish rub (se oppskriften nedenfor)

¾ kopp lønnesirup

1 kopp hvitløkssmør - smeltet

1 runde Brie ost

1 pund søte nøtter (ditt valg)

Preparation

Fish Rub:

Bland alle ingrediensene sammen i en middels stor bolle. Hvis du bruker nyhakket hvitløk, bruk rub innen 4 dager. Med granulert hvitløk, oppbevar i en forseglet beholder i opptil en måned.

Laks:

Forvarm røykeren til 250ºF (121°C).

Pensle 2 laksefileter på kjøttsiden med lønnesirup.

På de to, dryss sukkeret over kjøttsiden.

For de to andre filetene, pensle begge sider av laksefiletene med olje.

Dryss filetene med fish rub.

Sett dem på røykebrettene og legg dem i røykeovnen i 1 time.

Pensle filetene med smeltet hvitløkssmør.

Legg laksen tilbake i røykemaskinen og senk temperaturen til 150ºF (65°C).

Legg Brie og nøttene på separate brett på toppen av røykemaskinen.

Etter 1 time, ta den ut og server!

Oppskrift av: Marc er på grillen