Irish Boxty with Hot Smoked Salmon

Irsk Boxty med Hot Røkt laks

Dan Shahin

Boxty, en tradisjonell irsk potetpannekake, er det perfekte karet for en rekke pålegg. Vi valgte å toppe den med varmrøkt laks med røkt asparges og Crème Fraiche, men en klassisk kombinasjon av røkt bacon og egg gjør seg fint! Egentlig går alt med Boxty.

Ingredients

For Boxty

1 ½ kopper revne rå poteter

1 kopp universalmel

1 kopp rester av potetmos

1 egg

1 ss skummet melk

¼ kopp olivenolje

salt og pepper etter smak

For varmrøkt laks

2 laksefileter

¼ brunt sukker

1 ss salt

1 ss knust sort pepper

1 kopp crème fraiche

En garnityr (vi brukte karse, men grønn løk, persille, dill osv.)

Preparation

Metode:

La skinnet ligge på laksen. Hvis fileten er over 1" tykk, kutt kjøttet hver 2" til 3" ca. 1/2" til 3/8" dypt, parallelt og løpende i retning av ribben. Skum laksen med vegetabilsk olje. Den skal være helbelagt, men ikke dryppe av olje.

Smør laksen sjenerøst med en blanding av sukker og salt. Tilsett gjerne andre krydder og urter til ruben, for eksempel dill, tørr sennep eller løkpulver. Gni blandingen av sukker, salt og krydder inn i fileten.

Pakk laksefiletene, fra kjøtt til kjøtt, med plastfolie, og sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer.

Etter herdeprosessen legger du laksen på en rist med skinnsiden ned og i den forvarmede røykeovnen ved 80°C i 2,5 til 3,5 timer. (Tiden vil variere avhengig av filetstørrelsen. Jeg foreslår at du sjekker dem etter 2 timer).

Forbered aspargesen ved å bryte av den treaktige delen av stilken. Gi dem en lett pensel med olivenolje og dryss med salt. Røyk på øverste rille i ca. 90 minutter.

Når laksen er nesten klar, sleng de revne potetene med mel i en stor bolle. Rør inn potetmosen til den er blandet. I en separat bolle, visp sammen egget og skummet melk; bland inn i potetene. Smak til med salt og pepper etter smak.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Dropp i potetblandingen, og lag kjøttboller på omtrent 2 tommer i diameter. Stek på begge sider til de er gyldenbrune, 3 til 4 minutter per side. La renne av på en tallerken med tørkepapir. Topp med røkelaksen, en klatt crème fraiche, og dryss over hagekarse eller litt grønn løk i tynne skiver til pynt.

Boxty er en allsidig base for mange varianter av pålegg. En tradisjonell topping av røkt bacon og egg passer fint, eller noe unikt som røkt andebryst med en fruktig kompott for en søt og velsmakende godbit.