Cold Smoked Clam Marinières with Spinach & Pasta

Kaldt røkt musling Marinières med spinat og pasta

Sandra Tate

Jeg hadde gleden av å finne lokale muslinger på fiskestallen denne uken og kunne ikke motstå å lage en røykfylt versjon av det som tradisjonelt er en blåskjellrett.

Ingredients

(Server 2)

800 g ferske muslinger

en stor banansjalottløk

stort fedd hvitløk

½ ts salt

30 g smør

et lite glass hvitvin

3 ss dobbel krem

250 g fersk pasta

100 g unge spinatblader

Preparation

I tillegg til forrige måneds innlegg for røkt skalldyr hadde jeg gleden av å finne lokale muslinger på fiskeboden denne uken og kunne ikke motstå å lage en røykfylt versjon av det som tradisjonelt er en blåskjellrett.

Før du begynner, sett Bradley Smoker til kaldrøyk (kald røykfeste er ikke nødvendig siden muslingene røykes så kort og allerede vil være tilberedt).

Tilsett eikebisketter i stabelen og sett i 30 minutter, toppventilen nesten lukket (noe som gjør at skapet kan røykfylles før muslingene settes inn). Jeg kan ikke understreke nok at skalldyr må tilberedes veldig kort ellers vil du gi et skuffende gummiaktig resultat.

For 2 personer trenger du 800 g ferske muslinger, skylt og kontrollert at de alle er godt lukket etter å ha blitt virvlet kraftig.

Hell av i et dørslag og legg deretter i en panne på middels/høy varme med lokk på og vend av og til til de har åpnet seg (sannsynligvis et par minutter vil gjøre det).

Fjern umiddelbart fra varmen og sikt, ta vare på muslingvæsken, legg muslingene i skjell over en foliedekket Bradley-rist.

Røyk i 10 minutter og fjern, sett til side.

Lag nå en saus marinières.

Skrell og finhakk en stor banansjalottløk og knuse a stort fedd hvitløk med ½ ts salt til en lime.

Smelte 30 g smør i en kjele og tilsett hvitløk og sjalottløk, kok på lav varme i 4 minutter til den er myk, men ikke får farge.

Legg nå til en et lite glass hvitvin, øk varmen og reduser til sirup.

Legg til det reserverte musling juice og reduser igjen over høy varme til halve volumet.

Legg til til slutt 3 ss dobbel krem og reduser igjen med en tredjedel og legg deretter de røkte muslingene tilbake i pannen.

Skru av varmen etter 2 minutter, men legg på et lokk for å holde varmen.

Fyll en panne med saltet vann og kok opp.

Legg til 250 g fersk pasta etter eget valg (dette tar vanligvis 2-3 minutter å lage mat, men sjekk pakken) og 100 g unge spinatblader.

Hell godt av og smak til rikelig med sort pepper før du vender inn muslingene og sausen.

Fordel mellom 2 varme pastaboller og server umiddelbart.

Eik
Tre

Eikebisquetter for Bradley Smokers

Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.

Shop Now