Classic Cold Smoked Salmon

Klassisk Kaldt røkt laks

Sandra Tate

Kaldt røkt laks fryser godt og er der, pent skivet i pakker, og klar for når du trenger det.

Ingredients

1 kg utbenet laksefilet

300 g havsalt

50 g mørk melassesukker

Preparation

Her er vi i begynnelsen av desember og en god tid til å komme i forkant av kampen og røyke nok laks til å se deg gjennom høytiden for kanapeer, forretter og spesialfrokoster med røkelaks, eggerøre og Prosecco,

Kaldrøkt laks fryser godt og er der, pent oppskåret i pakker, og klar når du trenger det - vel det var teorien,

Sønne nr. 2 har allerede sett av to av de dyrebare pakkene!

Herding av laksen

Min 1 kg tykke laksefilet i midten ga omtrent 800 g fantastisk røkelaks - husk at vekten går tapt i herdeprosessen og skinnet er en læraktig rest.

Forbered fileten ved å kjøre tommelen nedover linjen med bein og fjern dem en etter en med en pinsett.

For det 1 kg utbenet laksefilet Jeg brukte en kur laget av 300 g havsalt blandes grundig med 50 g mørk melassesukker.

Ta en ren, tørr beholder av en størrelse som passer godt til fisken og dryss omtrent en femtedel av kuren over bunnen før du legger laksen med skinnsiden ned i den. Fordel den gjenværende herdeblandingen jevnt over overflaten av kjøttet og klapp ned som en skorpe.

Dekk til og avkjøl over natten i ca 12 timer.

Kuren vil nå ha trukket fuktighet fra fisken og gitt melasse mørk væske rundt laksen.

Fjern fra beholderen og skyll grundig, kast den gjenværende kuren.

Skinnet på fisken vil være veldig fast og læraktig.

Tørk helt på kjøkkenpapir og legg deretter skinnsiden ned på en Bradley-rist og la stå på et luftig kaldt sted i minst 3 timer for å tørke overflaten ytterligere.

Klargjør Bradley Smoker ved å sette den opp med kaldrøykertilbehøret og legge til en full stabel med Whisky Oak bisquettes til stabelen.

La røykeren være i drift lenge nok til at skapet kan fylles med røyk før du overfører laksen til midten av skapet.

Kaldrøyk i alt opptil 10 timer - jeg røykte min for 6 timer og det var perfekt.

Dekk til og avkjøl over natten, skjær deretter så tynne du kan med et fint, veldig skarpt blad og legg på fettsikkert papir i foretrukne mengder, pakk deretter inn og frys - oh, og reserver noe å spise umiddelbart!

Whisky
Eik

Whisky Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Spesielt laget for å tilføre en distinkt smak til enhver rett. Passer godt til rødt kjøtt, svinekjøtt, fisk (spesielt laks) og tungt vilt.

Shop Now