Maple kurert røkt Laks Oppskrift



En tradisjonell oppskrift helt fra Canada og Alaska til Norge, denne Maple Cured Røkt laksoppskrift er alltid en grillvinner! Med den komplekse sødmen til lønnesirup (ikke en enkel smaksprofil som sukker) tilfører denne oppskriften en aromatisk smak som går bra med laksens rikdom.

Ingredients

1 stor laksefilet

Saltlake:

1 liter (1 liter) vann

125 ml (½ c) salt

125 ml (½ c) lønnesirup

60 ml (¼ c) ravgul eller mørk rom

60 ml (¼ c) sitronsaft

10 hele nellik

10 Hele allehåndebær

1 laurbærblad

Preparation

Kombiner alle saltlakeingrediensene i en middels stor bolle.

Legg laksefilet i en ikke-metallisk form og dekk med saltlake.

Pass på at fisken er helt nedsenket i saltlake.

Dekk til og avkjøl i minst to timer.

Fjern laksen fra saltlake og tørk med tørkepapir.

Plasser laksen med skinnsiden ned på en røykrist og la den lufttørke i omtrent en time.

Røykemetode:

Forvarm Bradley Smoker til mellom 65°C og 95°C (150°F og 200°F).

Bruk lønnsmaksbisquetter røyk/kok laksen i ca 1-1/2 time.

Å servere:

Server med villris og stekte blandede grønnsaker, eller bland med like mengder kremost for et deilig pålegg.