Maple kurert røkt Laks Oppskrift
En tradisjonell oppskrift helt fra Canada og Alaska til Norge, denne Maple Cured Røkt laksoppskrift er alltid en grillvinner! Med den komplekse sødmen til lønnesirup (ikke en enkel smaksprofil som sukker) tilfører denne oppskriften en aromatisk smak som går bra med laksens rikdom.
Ingredients
1 stor laksefilet
Saltlake:
1 liter (1 liter) vann
125 ml (½ c) salt
125 ml (½ c) lønnesirup
60 ml (¼ c) ravgul eller mørk rom
60 ml (¼ c) sitronsaft
10 hele nellik
10 Hele allehåndebær
1 laurbærblad
Preparation
Kombiner alle saltlakeingrediensene i en middels stor bolle.
Legg laksefilet i en ikke-metallisk form og dekk med saltlake.
Pass på at fisken er helt nedsenket i saltlake.
Dekk til og avkjøl i minst to timer.
Fjern laksen fra saltlake og tørk med tørkepapir.
Plasser laksen med skinnsiden ned på en røykrist og la den lufttørke i omtrent en time.
Røykemetode:
Forvarm Bradley Smoker til mellom 65°C og 95°C (150°F og 200°F).
Bruk lønnsmaksbisquetter røyk/kok laksen i ca 1-1/2 time.
Å servere:
Server med villris og stekte blandede grønnsaker, eller bland med like mengder kremost for et deilig pålegg.