Maui Hickory Smoked Arctic Char Recipe

Maui Hickory røykte Arctic Char OppskriftJeg har nylig fått en Bradley digital røyker. Siden den gang har jeg strømmet opp fryseren min med alt jeg tror vil gi god røyking. Etter å ha sett alle de halvt prisede Arctic Char i den lokale matbutikken, bestemte jeg meg for å dra nytte av og se om den ville være så god røkt som jeg hadde trodd. Jeg ble ikke skuffet. Røkt røye er like god som enhver røkt laks jeg har hatt. Denne oppskriften fungerer også bra med Rainbow Trout, Coho Salmon og Pickerel.

Ingredients

Saltlake ingredienser:

4 kopper vann

 Kopp kosher salt

1 kopp brunt sukker

¾ Kopp fersken snaps

Andre ingredienser:

Original Maui ribbe marinadesaus

Kvernet svart pepper

Hickory bisquettes

Preparation

Kutt røye i 2 tommer brede biter og saltlake med skinnsiden opp i 10-12 timer.

Vask fisken av, tørk den med et håndkle og legg den på en rist på et kjølig sted. La sitte i 2-3 timer.

Pensle fisk med Maui ribbe marinade. Tilsett nykvernet sort pepper etter din smak.

Jeg brukte Hickory-bisquettes som en personlig preferanse, og begynte å røyke fisken ved 150ºF i 2 timer, børste fisken igjen etter den første timen med Maui-ribbemarinade. Øk til 160ºF i 2 timer. Slutt på 170ºF i 1 til 2 timer, til den indre temperaturen når 130/140ºF.

Fjern fra røyker og la avkjøles til romtemperatur (ca. 1 time) før vakuumforsegling.