Mild herdet, Bradley Røkt kippere med Roes
Etter å ha røkt mange varianter av fisk, virker det ganske sent på dagen for å komme seg rundt for å røyke mine egne kippere! Jeg burde ikke blitt skremt av minnene fra de stadig deilige Whitby Kippers, da disse viste seg å være like gode.
Ingredients
Preparation
Brining og røyking av sild:
Å tilberede sild for røyking er nesten en kunstform, og med mindre du er veldig trygg med en superskarp filetkniv bør du overlate denne operasjonen til fiskehandleren din.
Min forberedte disse vakkert, fjernet skjell, delte magen og opp gjennom underkjeven for å åpne dem til klassisk kipper-form.
Tre av fire av sildene mine kom komplett med fyldige rogn, så vi hadde den ekstra bonusen med røkt rogn med den resulterende kipperfrokostfesten.
Fortsett tilberedningen hjemme ved å skylle silden grundig i kaldt vann for å fjerne blod, membraner og skjell som har hengt på fisken.
Lag nå en saltlake ved å blande 70 g salt og 30 g lys brunt sukker til 500 ml kaldt vann, virvling med fingertuppene til den er oppløst.
Jeg har en plastboks som er perfekt for å lunt legge silden i saltlaken - hvis du trenger, lag flere av de samme proporsjonene for å dekke fisken så vidt.
La stå i 30 minutter og fjern deretter, skyll under kaldt rennende vann og tørk deretter helt med kjøkkenpapir.
Pensle lett huden hvis silden med vegetabilsk olje og legg den i par, med skinnsiden ned på Bradley-rist (ellers er det sannsynlig at skinnet fester seg til ståltråden mens du røyker).
Legg eikebisketter til Bradley Smoker-stabelen og sett den til å røyke ved en temperatur på 75°C/170°F og toppventilen er åpen.
Sett sild- og rognstativene inn i skapet og røyk i 2 - 3 timer.
Jeg røykte mine i 2 timer, og de var milde, søte, fete og helt deilige.
Eik
Tre
Det mest allsidige treet av dem alle er eik. Passer spesielt godt med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, lam og vilt.
Shop Now