Grillet Lobster Oppskrift
Hummer er fancy, men veldig enkelt å lage. Lær hvordan du lager grillede hummer til en perfekt middag ved en spesiell anledning.
Ingredients
8 ss usaltet smør, myknet
2 ss finhakket persille
1 ½ Ts knuste røde chileflak
4 fedd hvitløk, finhakket
Kosher salt og nykvernet sort pepper, etter smak
1 levende hummer (ca. 1 til 1½ lb)
Skal av 1 sitron
¼ Kopp olivenolje
Preparation
Kombiner smør, persille, chiliflak, hvitløk, sitronskall, salt og pepper i en bolle; sette til side. Bruk en klyve og del hummeren i to på langs gjennom hodet og halen. Øs ut og kast den gulgrønne tomalleyen og knekk av klørne. Overfør hummerhalvdelene med skallsiden ned, til en bakeplate; knekk klørne og legg dem på stekeplaten. Ringle halvparter og klør med olje, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en kullgrill eller sett en gassgrill til høy; bank kull eller slå av brenneren på den ene siden. Plasser hummerhalvdelene med kjøttsiden ned og klørne på den varmeste delen av grillen; kok til litt forkullet, 2-3 minutter. Vend hummer over og bruk en skje fordel hummer med hvitløk-persillesmør; fortsett å grille til hummerkjøttet er mørt, 3-5 minutter til.
Oppskrift av: Jacob Parmentier.