Cold Smoked Sockeye Salmon Recipe

Kald røkt Sockeye laks Oppskrift



Transformer fersk sockeye-laks til en smaksrik og delikat forrett med denne lett å følge oppskriften. Med bare salt, sukker og litt tålmodighet, kan du kalle røyk deg til en deilig fuktig og øm røkt laks perfekt for servering på små pannekaker eller som en dukkert med rømme og kapers.

Ingredients

1,8 kg (4 lb) fersk sockeye laks (omtrentlig)

Kjøttkur:

450 G (1 lb) salt

125 G (4 oz) hvitt sukker

Preparation

Fileter to laks så du har fire fileter. Kutt i størrelser for å passe på Bradley Smoker-stativ.

La skinnet sitte på, dryss et lag kjøttkur på kjøttsiden av laksen.

Kuren skal være tyngre på den tykkere delen av laksen, tynnere når du kommer nærmere halen.

Spar den ekstra kjøttkuren din til en annen dag.

Stable laksen i et dypt brett kjøtt til kjøtt og oppbevar på et kjølig dekket sted i 24 timer.

Fjern og skyll med kaldt vann all tilgang kjøttkur.

Tørk og la laksen tørke videre på et kaldt, godt ventilert sted. Du kan trenge en vifte for å blåse kjølig luft over fisken, og fisken skal være tørr og klebrig å ta på. Denne prosessen kan ta ytterligere 24 timer å gjennomføre.

Røykemetode:

Bruk bisquetter med alsmak, plasser laksen i Bradley Smoker med spjeldet på vidt gap og start røykeprosessen, og se at temperaturen ikke stiger mye over 50 °C (100 °F). Røyketiden kan være fra 4 til 8 timer avhengig av smak. Denne oppskriften og alle oppskrifter på kaldrøyking gjøres best om vinteren når temperaturen er kald og luften er tørr.

Å servere:

Server din kalde røyklaks som forrett på en liten pannekake med kremost og kapers, eller bland med rømme for en dukkert.