Candid Salmon 1

Kandisert laksoppskrift, Laks godteriArmadillo Pepper viser deg hvordan du lager vår kandiserte laksoppskrift ved hjelp av en Bradley -røyker. Selvfølgelig kan du bruke denne laksegodisoppskriften i hvilken som helst røyker eller til og med grillen din ved å bruke 2-sone matlaging. Tradisjonen krever kald- eller kjølig røyking av laksegodteriet, og produserer en seig tekstur som minner om rykk. Jeg velger en høyere temperatur, som gir deg crusty kanter og en fuktig flassende tekstur. Det er jævlig nær uimotståelig, selv for folk som generelt ikke liker røkt fisk. Server den med vodka eller aquavit (den kan stå opp mot de sterkeste ånder). Ikke la deg skremme av den generelle forberedelsestiden - det faktiske arbeidet tar omtrent 30 minutter. Tre: lønn. Koketid: 2 timer 15 minutter. Glasur: lønn og bourbon

Ingredients

1 stk (1½ pund) fersk laksefilet uten skinn (helst et snitt i midten)

1 kopp mørk brunt sukker eller lønnesukker

¼ kopp grovt salt (sjø eller kosher)

¾ kopp ren lønnesirup (fortrinnsvis mørk ravgul eller klasse B)

1 kvart vann

Vegetabilsk olje, for å olje stativet

Preparation

Skyll laksen under kaldt rennende vann og tørk med tørkepapir. Kjør fingrene over kjøttsiden av fileten, kjenn etter de skarpe endene av pinnebeinene. Trekk ut alt du finner med kjøkkenpinsett.

Bruk en skarp kniv, skjær laksen i bredden i strimler 1 tomme brede og 4 til 5 tommer lange. Overfør fisken til en stor, kraftig gjenlukkbar plastpose og legg posen i en aluminiumsfolieform eller bakebolle for å inneholde lekkasjer.

Kombiner brunt sukker, salt og ½ kopp lønnesirup i en bolle. Tilsett vannet og rør til sukker og salt er oppløst. Hell dette over laksen og lukk posen. Herd i kjøleskapet i 8 timer, snu posen flere ganger for å omfordele saltlaken.

Tøm laksen i et dørslag, kast saltlaken og skyll laksen godt under kaldt rennende vann. Tørk med tørkepapir. Plasser laksen med kjøttsiden opp på en oljet rist over en bakeplate og la den lufttørke i kjøleskapet til den er klebrig, 2 timer.

Sett opp Bradley-røykeren og forvarm til 225° til 250°F. Legg til veden som anvist av produsenten.

Plasser laksen på stativet i røykemaskinen og røyk til utsiden er bronsert av røyk og laksen føles fast, 30 til 60 minutter. Begynn å pensle laksen med den gjenværende ¼ koppen lønnesirup etter 15 minutter, og pensle flere ganger til den er stekt (ca. 140°F på et termometer som er øyeblikkelig avlest). Overfør laksegodteriet på rist til et bakepapir med rander for å avkjøle og pensle en siste gang med lønnesirup før servering. Server ved romtemperatur eller kaldt.

I det usannsynlige tilfellet du har rester, oppbevar laksegodteriet i en gjenlukkbar plastpose i kjøleskapet; den holder seg i minst 3 dager.

Oppskrift av: Armadillo Pepper BBQ