Røkt Blekksprut Oppskrift
Legg ut på et kulinarisk eventyr med øm og smakfull røkt blekksprut. Tilberedt med en nøye utformet krydderblanding inkludert Bradley Demerara Cure, hvit pepper, hvitløkspulver og løkpulver, blir disse blekksprutene herdet, røkt og kan nytes umiddelbart eller kjøles over natten for en forbedret smaksprofil. Drypp dem med olivenolje mens de er varme for et ekstra snev av nytelse.
Ingredients
For 5 lbs. (2,25 kg) blekksprut:
3 ss (45 ml) Bradley Demerara Cure (Ikke bruk mer enn denne mengden.)
2 ts (10 ml) hvit pepper
1 ts (5 ml) hvitløkspulver
1 ts (5 ml) løkpulver
2 kopper (480 ml) vann
Merk: Hvis kjøttet veier enten mer eller mindre enn 2,25 kg, må mengden kurblanding som påføres være proporsjonal med vekten. For eksempel, hvis vekten på kjøttet er 2½ pund (1,15 kg), så må hver ingrediens, inkludert Bradley Cure, kuttes i to.
Preparation
Hvis skapningene ikke er fjernet:
Klipp ut nebbet, anus, den gulaktige posen og festede membraner og blekkposen med en saks.
Hvis det er en stor blekksprut, fjern øynene.
Pass på at blekkposen ikke blir punktert.
Rens grundig.
Hvis skapningene har blitt fjernet:
Forbered krydderblandingen, og tilsett den rå blekkspruten.
Sett i kjøleskapet og rør av og til. Avkjøl i 2 dager.
Tøm de herdede blekksprutene og skyll dem godt.
Legg blekkspruten på netting eller i netting-røykekurver.
Tørk blekkspruten ved 140 °F (60 °C) i 1 til 2 timer, eller til overflaten til skapningene ikke lenger føles klam. Ikke bruk røyk.
Slutt å bruke hjelpevarme. Røyk ved lavest mulig temperatur i ca. 2 timer.
På dette tidspunktet er blekksprutene klare til å spises, men de vil smake bedre hvis de blir avkjølt over natten for å la smaken myke. Mange liker å bruke olivenolje mens de fortsatt er varme.
Oiling Octopi:
Hvis blekksprutene skal oljes, bør de oljes i romtemperatur umiddelbart etter røyking.
For å olje blekksprutene legger du dem i en glass- eller plastbeholder med tettsittende lokk.
Tilsett nok olivenolje til å belegge dem når beholderen ristes, rulles eller snus opp ned. Om ¼ til ½ kopp olivenolje er vanligvis tilstrekkelig.
Fortsett å røre beholderen med noen få minutters mellomrom i omtrent én time til det meste av oljen er absorbert.
Avkjøl.
Merk: Hvis saltsmaken er for mild, tilsett ca. 1 ts salt til ingredienslisten neste gang du lager dette produktet. Hvis saltsmaken er for sterk, reduser mengden Bradley Cure med ca. 1 teskje.
Instruksjoner utarbeidet av Warren R. Anderson, forfatter av Mastering the Craft of Smoking Food.