Røkt Fiskpølse Oppskrift
Fiskepølse er veldig bedervelig og skal lagres i et kaldt kjøleskap, eller frosset.
Fra Stickbowcrafter - Brian
Ingredients
5 Lb fisk - utbenet
2 ss salt
1 kopp isvann
¾ Kopp maisstivelse
1 ss pulverisert dekstrose
½ ss varme pepperflak
½ Ts malt allehånde
2½ ts malt anisfrø
1½ ss maissirup faste stoffer (½ til ¾ spiseskje Splenda ingen kalori søtningsmiddel kan erstatte)
8 unser vegetabilsk matfett
Fibrøst foringsrør (velg størrelse etter eget valg)
Preparation
Avkjøl fisken til minst 35°F. Mal gjennom 3/16′ plate. Tilsett salt og bland grundig for å binde. Dekk til og avkjøl i 10 minutter.
Bland maisstivelse med isvann, tilsett malt fisk og bland godt.
Etter å ha blandet væskeblandingen godt med fisk, tilsett krydder og matfett.
Fortsett å blande til alle ingrediensene er grundig blandet.
Fyll blandingen i fibrøse hylstre.
Kok pølse i vann 200°F - 205°F til innvendig temperatur når 180°F.
Siden denne pølsen tilberedes umiddelbart til en så høy temperatur, er det ikke nødvendig med kurer.
Avkjøl i kaldt vann eller dusj med kaldt vann til innvendig temperatur når 70°F. Dypp den avkjølte pølsen i kokende vann i ett minutt for å stramme dekslet.
Fjern fiberhylsen rett før servering.
Lagres kjølig. Denne pølsen fryser også godt.