Røkt Indisk godteri rykkete fisk Oppskrift
For å lage denne røkt indiske Candy Jerky Fish -oppskriften, bruker jeg en Bradley -original og en Auber PID -kontroller. Oppskriften viser seg så fantastisk, til poenget kjøper folk laksefileter og gir meg å røyke. Jeg bruker vanligvis stålhodet jeg har fanget. Du kan lyses opp på sukkeret eller honningen hvis du ikke liker det så søte. Men hold lønnesirupen som antydet.
Her er en hemmelighet. Røkt fisk er en av de sjeldne matvarene som faktisk forbedres med frysing. Prøv det selvfølgelig når det er ferdig å røyke, men vurder å fryse et flertall av det ferdige produktet for den ultimate kvaliteten. For best resultat vakuumpakke med matsaker.
Ingredients
2 ⅔ kopper lønnesirup (bruk ekte lønnesirup!)
1 ⅓ kopper honning
½ kopp syltingsalt (test med saltlake ferdig og tilsett ekstra til egget flyter)
⅔ kg Demerara sukker
1 ss røde pepperflak (valgfritt)
4 kopper vann
Tilsett salt og Demerara-sukker i vannet og la det småkoke til faststoffet er oppløst
Avkjøl blandingen og tilsett lønnesirup og honning. Rør til ensartet.
Preparation
Forbered fisk:
Fileter fisk, fjern skinn og fjern pinnebein.
Skyll fileten i kaldt vann for å rengjøre.
Skjær i rykende tynne biter, omtrent ¼” eller mindre. Skal skjæres som gravlaks, men litt tykkere.
Brining:
Legg fiskestykker til avkjølt saltlake i en bøtte av matkvalitet.
Dekk til og plasser på et kjølig sted (kjøleskap eller fruktkjeller).
Rør forsiktig rundt hver 3-4 time under saltlaken for å sikre jevnhet.
Saltlake i 24 timer.
Tørking:
Fjern fisken fra saltlake (IKKE SKYLL).
Legg fisken på tørkestativ.
Sett stativer på et kjølig sted (kjøleskap) med noe under for å fange opp dryppene
Vi bruker kjøleskapet og stabler stativene våre (stabler en lang, en kort vei vekselvis, slik at de er adskilt).
Tørk i 24 timer til fisken er tørr og klebrig å ta på og har fått en rødlig gjennomskinnelighet.
Røyking:
Forvarm Bradley-smokeren til 120ºF.
Fjern fisk fra tørkestativ, spray røykstativ med nonstick-spray (Bradley jerky racks fungerer best).
Hvis du bruker de samme stativene til tørking og røyking, fjern fisken fra stativene etter tørking, rengjør stativene og spray med nonstick-spray før du røyker.
Dryss røde pepperflak på fisken før du går inn i røykemaskinen (valgfritt).
Ha fisk i røykemaskinen.
Røyk med Bradley-plater etter eget valg. Al er foretrukket.
Røyk med under tider og temps (totalt 5 timer).
20ºF – 2 timer
145ºF – 2 timer
165ºF – 1 time
Fjern et teststykke ved ca. 5-timers merket og test. Hvis det er gjort etter din smak, fjern det. Hvis det ikke er tørt nok, gå i en halvtimes ekstra trinn til den er ferdig.
Ta den ut av røyken og la den avkjøles før den pakkes inn.