Røkt Kamskjell Oppskrift
Unn deg de deilige smakene fra hjemmelagde røkt kamskjell. Med en perfekt blanding av Bradley Demerara-kur, hvit pepper og hvitløkspulver, er disse kamskjellene kurert og kaldrøkt til perfeksjon, noe som resulterer i en gullbrun farge og en delikat, velsmakende smak som vil glede sansene dine. Nyt dem friske eller kjøle over natten for en enda mer myk og smakfull opplevelse.
Ingredients
Krydder for 5 lbs. (2,25 kg) kamskjellkjøtt:
3 ss (45 ml) Bradley Demerara Cure (ikke bruk mer enn denne mengden.)
2 ts (10 ml) hvit pepper
1 ts (10 ml) hvitløkspulver
2 kopper (480 ml) vann
Merk: Hvis kjøttet veier enten mer eller mindre enn 2,25 kg, må mengden kurblanding som påføres være proporsjonal med vekten. For eksempel, hvis vekten på kjøttet er 2½ pund (1,15 kg), så må hver ingrediens, inkludert Bradley Cure, kuttes i to.
Preparation
Forbered krydderblandingen. Tilsett kamskjellene, og avkjøl resten av dagen og over natten. Rør kjøttet fra tid til annen under herdeperioden.
Neste morgen, tøm det spekede kamskjellkjøttet i et dørslag og skyll kort.
Legg kjøttet i netting-røykekurver.
Tørk kjøttet ved 140 °F (60 °C) i 1 time, eller til overflaten ikke lenger føles fuktig. Ikke bruk røyk. Rør kjøttet av og til mens det tørker for å sikre at alle overflater blir tørre
Slutt å bruke hjelpevarme. Kald røyk (eller røyk ved lavest mulig temperatur) i 1 til 2 timer. Røykingen er ferdig når kamskjellkjøttet får en attraktiv gyllenbrun farge.
På dette tidspunktet er kamskjellkjøttet klart til å spises, men det vil smake bedre hvis det blir kjølt over natten for å la smaken myke. Mange liker å bruke olivenolje mens kjøttet fortsatt er varmt.
Olje kamskjellene:
Hvis kjøttet skal oljes, bør det smøres i romtemperatur umiddelbart etter røyking.
For å olje kamskjellene legger du dem i en glass- eller plastbeholder med tettsittende lokk.
Tilsett nok olivenolje til å belegge kjøttet når beholderen ristes, rulles eller snus opp ned. Om ¼ til ½ kopp olivenolje er vanligvis tilstrekkelig.
Fortsett å røre beholderen med noen få minutters mellomrom i omtrent en time til mesteparten av oljen har blitt absorbert av kjøttet.
Avkjøl.
Merk: Hvis saltsmaken er for mild, tilsett ca. 1 ts salt til ingredienslisten neste gang du lager dette produktet. Hvis saltsmaken er for sterk, reduser mengden Bradley Cure med ca. 1 teskje.