Røkt Laks Oppskrift
Dette er oppskriften på Bradleyt røkt laks, men du kan endre denne etter eget ønske, himmelen er grensen for dette. Jeg røyker i 5 eller 6 timer avhengig av ved. Jeg har også på litt mer brunt sukker ca 3 timer inn, så du får en god sødme til det. Bare et godt lag på det hele. Jeg liker å bruke Al eller Alder and Apple mix. Men du kan bruke hva du vil. Jeg har gjort 5 timer med Hickory for en god sterk røyksmak. Men Alder er min gå til skogen for dette. For Alder ville jeg brukt 6 eller til og med så mye som 7 timer.
Ingredients
Laksefileter
1 kopp retters salt
2 kopper brunt sukker
1 ss pepper (hvit hvis du vil. Valgfritt)
1 ss løkpulver (valgfritt)
Tilsett krydder du liker
Preparation
Legg laksefiletene dine i dype panner (de vil avgi mye juice).
Trekk pinnebeina ut så du ikke biter i dem mens du spiser.
Bruk en tang. Bare kjør fingrene langs siden av fileten der ribbebeina ble skåret gjennom.
Smør et tykt lag av blandingen på filetene og la dem koke over natten, eller i det minste i 8 timer.
Kjøttet skal være fast over det hele.
Skyll av den resterende saltlaken som ikke løste seg og legg den på røykstativene.
Tørk av med et papirhåndkle så godt du kan og legg det i kjøleskapet slik at pellikkelen kan danne seg.
Røyking:
Røyk ved å bruke følgende Bradley Smoking-retningslinje: (eler, kirsebær eller eplebisketter) i 5 eller 6 timer.
100°-120°F (37,8C-49°C) i 1-2 timer, øk deretter til 140° (60°C) i 2-4 timer, øk deretter til 175° (79,4°C) i 1-2 timer til slutt.