Eik røkt Laks Oppskrift
Gjør deg klar til å imponere gjestene dine med denne deilige røkt laksoppskriften! En saftig laksefilet er krydret med fersk dill, svart pepper og sitronsaft, og deretter røkt til perfeksjon ved bruk av eikesmaksbisquetter i Bradley -røykeren. Server med en kvist dill- og sitronskiver for en appetittvekkende tallerken.
Ingredients
5 kg (10 lb) laksefilet
1 sitron
45 Ml (3 ss) frisk dill, hakket
Nykvernet sort pepper etter smak
Preparation
Legg laksefilet med skinnsiden ned på oljede røykstativ. Skjær sitron i to og skvis saften fra den ene halvdelen over laksefileten. Dryss over hakket dill og pepper.
Røykemetode:
Forvarm Bradley Smoker til omtrent 105°C (220°F). Plasser fisken i Bradley Smoker og bruk eiksmaksbisquetter røyk/kok i rundt 40 til 60 minutter.
Å servere:
Fjern fisken fra røykeren og pynt med en kvist eller to dill og resten av sitronen i skiver. Det kan være lurt å erstatte persille med dill.