Røkt Laksesalat Oppskrift
Dette er en vakker og sunn rett, med en kombinasjon av forskjellige strukturer og smaker. Det er mange røkt laks på markedet, men de sammenligner ikke med de hjemmelagde. Røyk din med et mildt tre som Alder eller Stillehavsblandingen.
Ingredients
1 laksefilet
1 ss sesamolje
2 ss honning
1 ss soyasaus
1 ts nyknekket sort pepper
6 kopper grønn bladsalat - grovhakket
1 kopp fennikel i tynne skiver
2 pærer - kjernekjernes og skjæres i skiver
1 kopp bjørnebær
2 ss ristede sesamfrø
½ kopp asiatisk salatdressing
Bradley Flavour Bisquettes - Alder eller Pacific Blend
Preparation
Lag marinaden ved å blande sammen sesamolje, honning, soyasaus og sprukket sort pepper. Hell over laksen og pensle slik at fisken blir jevnt dekket. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i ca 2 timer.
Legg laksefileten på en røykrist.
Sett røykeren til 250°F med Bradley Flavor Bisquettes (Alder eller Pacific Blend).
Røyk fisken i ca. 3 timer, eller til fiskens indre temperatur når 145°F.
Sett laksen i kjøleskapet for avkjøling. Når den er kald, smuldre laksen i små biter.
Sett sammen salaten ved å legge litt hakket bladsalat på en tallerken. Topp med fennikel i skiver, pærer, bjørnebær, smuldret laks. Dryss over salatdressing og dryss over sesamfrø.
Tjene.
Oppskrift av: Steve Cylka