Smoked Trout Recipe

Røkt Ørret Oppskrift



Du kan bruke denne røkt ørretoppskriften på røkt laks. Smaken vil være flott for begge.

Ingredients

Fileter ¾ tommer (2 cm) tykke – eller mindre

For 5 lbs. (2,25 kg) fisk:

ss. (45 ml) Bradley Demerara Cure (ikke bruk mer enn denne mengden)

1 ts (5 ml) hvit pepper

1 ts (5 ml) hvitløkspulver

1 ts (5 ml) løkpulver

Merk: Hvis kjøttet veier enten mer eller mindre enn 2,25 kg, må mengden kurblanding som påføres være proporsjonal med vekten. For eksempel, hvis vekten av kjøttet er 1,15 kg, må hver ingrediens, inkludert Bradley Cure, kuttes i to. Hvis det skal brukes mer enn én spekebeholder, er det best å forberede herdeblandingen slik at den passer til vekten til fisken i hver beholder.

Preparation

Dag 1 og 2:

Mål alle ingrediensene i en liten bolle og rør til det er jevnt.

Legg fisken i en matbeholder av plast. Hvis du har laget spalter i huden, gni litt kurblanding inn i spaltene. Påfør resten av kuren på den kjøttfulle siden av fisken; påfør kuren litt tyngre uansett hvor fileten er tykk.

Dekk til og avkjøl i 24 timer. I løpet av denne perioden, gni overflaten av laksen forsiktig to ganger for å omfordele kuren.

Dag 3:

Klargjør røykemaskinen for tørking ved 100 °F (40 °C).

Olje inn skinnsiden av laksen med salatolje; denne oljen bidrar til å forhindre at huden fester seg til røykstativet.

Legg fisken på røykstativene med skinnsiden ned. Tørk ved 100°F (40°C) i røykkammeret (uten røyk) til overflaten av fisken blir tørr og glatt å ta på. Denne tørkingen vil kreve omtrent 1 til 2 timer for en laksefilet

Kaldrøyk ved lavest mulig temperatur i ca 3 timer. Deretter, over en periode på to timer, øker du temperaturen gradvis til 76 °C for å temperere kjøttet. Fortsett å røyke.

Fortsett å røyke ved 170°F (76°C) i 2 timer.

Ikke gå høyere enn 170 °F (76 °C); hvis denne temperaturen overskrides, kan teksturen til kjøttet endres til den til overkokt fisk. Hvis filetene er tynne, bør de gjøres etter 30 til 45 minutter med ekstra røyking. Tykkere fileter vil kreve mer tid. En erfaren matrøyker kan bedømme ferdighet etter utseende, følelse og lukt.

La fisken avkjøles i romtemperatur i ca en time.

Avkjøl fisken uten lokk over natten.

Neste morgen kan fisken pakkes inn i plastmatpapir eller legges i plastposer.