Røkt Sjømat Oppskrift
Unn deg de rike og røykfylte smakene i havet med vår røkt sjømatoppskrift! Enten du er en fan av laks, reker eller en rekke andre sjømat, er denne retten garantert å tilfredsstille lysten din og la deg ønske mer.
Ingredients
Denne grunnoppskriften passer for kamskjell, blåskjell, muslinger, reker, østers og skalldyr.
Kald røyk:
Start røyken (ikke skru på varmen) i ca. 1-6 timer, avhengig av sjømatproduktene.
Preparation
Pensle skalldyr med olje
Plasser på oljede rustfrie nettingstativer eller oljet folie stanset med små hull
Dryss over litt salt
Sjekk kjøttet av østersen og fjern eventuelle harde biter. Tykk egoistisk bør plasseres på nedre stativer
Røykemetode:
Forvarm røykeren til omtrent 80°C (175°F). Lukk spjeld.
Legg tilberedt sjømat i midten av røykeren.
Røykkok i 1 - 2 timer. Koketiden kan variere avhengig av vær- og vindforhold.
Roter ristene halvveis i steketiden. Hvis du røyker sjømat med skjell, kan det ta litt lengre tid. Test ofte.
Ferdighetstest:
Når sjømat er tilberedt, skal kjøttet være litt fast og virke ugjennomsiktig.
Klar til servering:
Pensle olje over sjømat før servering.
Varm servering: server umiddelbart
Kald servering: avkjøl i en time.
Følg med kjeks eller dipsaus.