Røkt Steelhead og Walleye Oppskrift
Hva med en flott oppskrift på røkt Steelhead og Walleye? Men du kan bruke hvilken som helst fisk du liker. Det er veldig deilig, veldig enkelt og pent mislykket bevis. Avhengig av mengde fisk, kan det hende du må lage mer enn en gruppe med denne saltlaken.
For best resultat, la fisk "alder" i kjøleskapet i minst 24 timer. Dette vil gjøre det mulig for røyk og andre smaker å smelte sammen. Filetene vil holde kjøleskap i to uker, og minst seks måneder frosset.
Bruk eple- eller kirsebærbisquetter for å røyke dem.
Ingredients
⅓ kopp brunt sukker
¼ kopp ikke-jodisert salt
1 kopp Kikkoman soyasaus
1 kopp vann
1 kopp hvitvin
½ ts hvitløkspulver
½ ts løkpulver
½ ts sort pepper
½ ts Tabasco eller kajennepepper eller begge deler. LOL! Avhengig av personlige preferanser.
Preparation
Bland alle de herdede ingrediensene sammen med kjølt vin og kaldt vann.
Legg fisken i en glass- eller plastbeholder og dekk med saltlake.
Bløtlegg i 8 timer eller over natten i kjøleskapet.
Ta ut og la tørke på rist. Det hjelper å plassere en vifte som blåser på dem.
La lufttørke i to timer, eller til pellikkelen er dannet. Det vil være klissete å ta på.
Påfør to timer med røyk; gjerne eple eller kirsebær.
Fortsett å koke til filetene når den teksturen du liker.
Best å starte ved lavere temperaturer og jobbe opp. Det vil forhindre de små boblene mesteparten av tiden. Hvis ikke, bare tørk dem av. Noen fisk har bare for mye olje i seg.
Røyketemperatur og prosedyre:
Start ved 110ºF (43ºC), den første timen;
Øk temperaturen til 140ºF (60ºC) i 1 time;
Avslutt ved 155ºF (80ºC), til fisken når en indre temperatur på 140ºF (60ºC) eller den teksturen du foretrekker.