Røkt Steelhead ørret Oppskrift
Nylig fikk jeg en Bradley digital røyker. Siden den gang har jeg røykt alt og alt jeg kan tenke på. Etter å ha kommet hjem fra fisketuren vår i Oregon, ba folk meg om å røyke stålhodet som vi hadde fanget og brakt hjem. La meg si at det ble fantastisk. Denne oppskriften fungerer også bra med regnbueørret.
Nyt
Ingredients
Saltlake ingredienser:
4 kopper vann
⅓ kopp kosher salt
1 kopp brunt sukker
¾ kopp ferskensnaps
Andre ingredienser:
Mr. Yoshidas originale gourmetmarinade av søtt og salt
Kvernet svart pepper
Preparation
Skjær ørreten i 2-tommers brede biter og saltlake med skinnsiden opp i 10-12 timer. Pass på å bruke en plast- eller glassfat.
Vask fisken av, tørk med et håndkle og legg dem på en rist på et kjølig sted. La sitte i 2 timer.
Pensle fisken med Mr. Yoshidas originale gourmetmarinade. Tilsett nykvernet sort pepper.
Jeg brukte Alder Wood og begynte å røyke fisken ved 150 grader i 2 timer, og tråkle hver time med Mr. Yoshidas Marinade. Øk til 160 i 2 timer.
Avslutt ved 170 grader i 1 til 2 timer, til den indre temperaturen når 130/140 grader.
Fjern fra røyker og la stå i 1 time før vakuumforsegling.
Oppskrift av: Kristy